swix rullahiihto550 90

Koskela ja Kivikko Storvallin johtamaan talliin

Vuoden 2019 Tartu Maratonin voittanut Niko Koskela hiihtää ensi talvena Team Edux -tallissa. Kuva: NordicFocus

Vuoden 2019 Tartu Maratonin voittanut Niko Koskela hiihtää ensi talvena Team Edux -tallissa. Kuva: NordicFocus

Niko Koskela ja Noora Kivikko hiihtävät pitkiä matkoja tulevana talvena Eric Strorvallin johtamassa tallissa, jonka nimi vaihtuu uuden pääyhteistyökumppanin myötä. Team ES Endurance on jatkossa Team Edux.

Viime talvi oli tallin ensimmäinen kausi Visma Ski Classics -sarjassa. Ensimmäisen kauden talli kantoi hiihtäjä-manageri Eric Storvallin oman yrityksen nimeä. Nyt talli on löytänyt pääyhteistyökumppanikseen nivalalaisen ovivalmistajan Edux-Ovet Oy:n.

Vahvistuneen tallin huoltopäällikkönä tulee jatkamaan Stefan Storvall. Talli kokoontuu ensimmäistä kertaa yhteen tulevana viikonloppuna Lapulla. Ennen kauden alkua talli leireilee Vuokatissa ja Lapin ensilumilla. Tallin hiihtäjiä nähdään myös Lake Saimaa Roller Ski Marathonilla Imatralla syyskuun puolivälissä.

Tallin suunnitelmissa on osallistua kauden aikana vähintään seitsemään Visma Ski Classics -sarjan kisaviikonloppuun.

– Kauden avaus Ruotsin Orsassa on meille tärkeä. Sen jälkeen olemme todennäköisimmin mukana Marcialongassa, La Diagonelassa, Tartu Maratonilla, Vasaloppetissa sekä joko Birkebeirrennetissä tai Årefjellsloppetissa ja tietysti Ylläs-Levissä, sanoo Storvall.

Eric Storvall oli viime talvena itse mukana kuudessa osakilpailussa ja matkaan tarttui hänen mukaansa arvokasta oppia sekä fysiikkaan että huoltoon liittyen.

– Yksi tärkeä oppi oli, että pitää olla valmius hiihtää heti alkumetreistä kovaa ja kestää se vauhti. Myös lähtöpaikan merkitys tuli havaittua.

Koskela muuttanut harjoitteluaan

Koskela on edellisvuosina hiihtänyt pitkiä matkoja Team Mäenpää väreissä. Koskela korostaa, että tallivaihtoon ei liity mitään dramatiikkaa.

– Haluan kiittää Team Mäenpäätä aiemmista kausista. Tallista jäi mukavat muistot. Tämä tuntui kuitenkin tässä kohtaa oikealta ratkaisulta.

Metsä Groupilla työskentelevä Koskela on hiihtänyt Visma Ski Classics -kisoissa kaksi kertaa kymmenen parhaan joukkoon ja on voittanut sarjaan pitkän tauon jälkeen palaavan Tartu Maratonin.

Työelämään siirtymisen myötä Koskela on muuttanut harjoitteluaan ja kehuu, että treeni on sujunut hyvin.

– Olen hakenut vähän erilaista ärsykettä aiempaan verrattuna. Määrää tulee vähemmän. Panostus on ollut laatuun ja tehoon. Se sopii nykyiseen arkeen ja tuntuu, että tällä hetkellä kulkee tosi kivasti.

Koskela tulee hiihtämään kauden aikana noin neljässä Visma Ski Classics -kilpailussa.

– Kisat ja niihin liittyvä matkustelu ovat rankkoja ja tuntuu, että kunto on lähtenyt usein tammikuun jälkeen alamäkeen. Nyt on tarkoitus kilpailla säästeliäämmin. Haluan hiihtää hyvin myös Suomen Cupissa ja SM-hiihdoista. Kauden lopussa on kolme tärkeää kisaa; SM-hiihdoissa perinteisen 50 kilometriä, SM-viesti ja Ylläs-Levi.

Kivikko: ”Tosi kiva edustaa suomalaista tallia”

noora kivikkoNoora Kivikko iloitsee päästessään suomalaistalliin.Tshekkiläisessä Vltava Fund Skiteamissä hiihtänyt Noora Kivikko iloitsee voidessaan edustaa suomalaista tallia.

– Toivon ensi kaudesta ehyttä, että päästään kilpailemaan ja että tulee hyviä kisoja. Toivon pystyväni ulosmittaamaan hyvän kunnon ja että kaikki menisi jossain kisassa nappiin. Lähden edustamaan ylpeänä suomalaista tallia. Olen kiitollinen Vltava Fund Skiteamille heidän työstään. Tämä tuntui luonnolliselta siirtymältä, kommentoi Kivikko.

Kivikko on kärsinyt jalkavaivoista ja arvelee, että kauden alku saattaa siirtyä.

– Voi olla, että kausi käynnistyy vuoden vaihteen jälkeen kunnolla. Katsotaan miten käy – lumi, korona ja kaikki. Toivottavasti tulee kaikille hyvä ja tasapuolinen kausi.

 

Myös Finlandia-voittaja Niina Virtanen talliin

Myös Finlandia-hiihdon voittanut Niina Virtanen liittyy Team Eduxin vahvuuteen. Suurelle yleisölle tuntemattomampi tallin uusi nimi on David Sulkakoski.

– David on 26-vuotias, asuu Pedrsöressä ja on hiihtänyt vasta neljä vuotta. Hän on kehittynyt todella nopeasti, on tosi innokas ja yllättävän hyvä. Hän kesti juuri harjoituskilpailussa Christoffer Lindvallin ja Olli Tyrväisen mukana loppuun asti, taustoittaa Strorvall.

Team Edux 2021-2022:

Niko Koskela
Noora Kivikko
Erik Silfver
Niina Virtanen
Eric Storvall
Olli Tyrväinen
David Sulkakoski

-Petri Ikävalko

 

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit