KU Swix Pro 550x90px

Kova päätös – Kläbo jättää maailmancupin osakilpailuja väliin

Johannes Höstflot Kläbo on päättänyt jättää seuraavat maailmancupin osakilpailut väliin. Kuva: NordicFocus

Johannes Höstflot Kläbo on päättänyt jättää seuraavat maailmancupin osakilpailut väliin. Kuva: NordicFocus

Rukan minitourin voittaja ja mailmancupin johtaja Johannes Höstflot Kläbo on päättänyt jättää seuraavat maailmancupin osakilpilut väliin aina vuoden vaihteeseen asti. Maailmancupia on määrä hiihtää ennen vuoden vaihdetta Sveitsin Davosissa ja Saksan Dresdenissä. Asiasta uutisoi norjalainen verkkosivusto Langrenn.com.

– Olen pohtinut tätä jonkin aikaa. Se alkoi viime kauden maailmancupin päättyessä. Epävarmuus lisääntyi entisestään Rukalla oleskellessamme. Mielestäni hiihtämisellä ja kilpailemisella ei ole juurikaan merkitystä kaikkialla maailmassa vallitsevan pandemian takia. Jokaisen on tehtävä oma osuutensa – ja se mikä on hänen mielestään oikein. Tämä on minulle tärkeää ja oikein, Klæbo sanoo ja jatkaa:

– Kyllä, mielestäni on täysin väärin matkustaa kansainvälisiin kohteisiin näinä aikoina. Se tarkoittaisi kontakteja moniin ihmisiin lentokoneissa, busseissa, lentokenttillä ja muualla. En altista itseäni virukselle. Minusta se on täysin väärin. Kannan seuraukset ja hyppään pois maailmancupista.

Kläbo näkee vääräksi kiertää maailmancupia, kun samaan aikaan on vaarana, että jopa paikalliset junioreiden hiihtokilpailut Trondheimisssa saatetaan perua. Kläbo saattaa kuitenkin hiihtää kilpaa Norjassa jo tulevana viikonloppuna. Muuten hän aikoo keskittyä harjoittelemaan kotioloissa ja vähentää kontaktit minimiin.

Tour de Skin osalta hän tekee päätökset myöhemmin.

– Ensin täytyy nähdä, järjestetäänkö Tour de Ski ylipäätään. Sitten minun täytyy miettiä, osallistunko. Se riippuu tartuntatilanteesta, Klæbo sanoo.

Kläbo jatkaa täysillä satsausta kohti Oberstdorfin MM-hiihtoja.

– MM-hiihdot on kauden urheilullinen suuri tavoite. Harjoittelen nyt hyvin kohti tätä tavoitetta. Näemme siiten mikä Covid-19 tilanne on, kun sen aika tulee. Teen uuden arvion lähempänä, hän sanoo.

Lisäys 30.11. klo 19:30: Myös Emil Iversen ja Heidi Weng jättävät seuraavat kilpailut väliin. Weng jätti jo Rukan minitourin kesken.

-Petri Ikävalko

 

MM-hiihdot

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit