swix rullahiihto550 90

Kova vessahätä häiritsi Heidi Wengiä yhteislähtökilpailussa – ”En olisi voinut hiihtää enää kierrostakaan”

Kuva: NordicFocus

Kuva: NordicFocus

Heidi Weng hiihti lauantain yhteislähtökilpailussa toiseksi. Norjalaisen kilpailu ei kuitenkaan ollut mitään nautintoa, sillä Wengillä oli koko kilpailun aja hirveä vessahätä.

Maaliviivan ylityksen jälkeen päivän kakkonen ei jäänyt tuulettelemaan maalialueelle.

– Vatsaan sattui kovasti hiihdon aikana. Maaliintulon jälkeen minun piti mennä suoraan vessaan. Ei siinä mitään erityistä draamaa ollut, mutta en olisi voinut hiihtää enää kierrostakaan, Weng kertoi Norjan TV2:n haastattelussa.

Hädälle löytyi myös selitys.

– Ennen lähtöä vessajono oli todella pitkä, joten minulla ei ollut aikaa käydä siellä. Piti vain toivoa, että kaikki menee hyvin, hän jatkoi.

Weng kertoi, ettei hänelle ole aiemmin käynyt tällä tavalla. Norjan NRK:n haastattelussa Weng ei kuitenkaan selittänyt tappiotaan Stupakille vatsaongelmilla.

– Hän (Stupak) oli yksinkertaisesti vahvempi kuin minä, ja minulla oli täysi työ pitää oma sijoitus, hän sanoi.

Weng toivoi parempaa menoa sunnuntain 30 kilometrin takaa-ajoon. Hän arveli saavansa seitsemän sekuntia eteen lähtevän Stupakin helposti kiinni, ja todennäköisesti kärkiryhmässä nähdään myös lauantain kolmonen Ebba Andersson.

Kolmanneksi hiihtänyt Andersson oli aktiivisin hiihtäjä kilpailun alussa, mutta lopulta yksi venäläinen ja yksi norjalainen olivat maalissa ensin. Andersson oli silti tyytyväinen, sillä hän ei hyytynyt kovasta vauhdista huolimatta. Korkealla hiihtäessä väsy iskee salakavalasti.

– Hiihto tuntui hyvältä ja onnistuin tasapainottelemaan siinä kuuluisalla kynnyksellä, Andersson totesi maansa yleisradioyhtiölle SVT:lle.

-Juho-Veikko Hytönen

Tulokset

 

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit