KU Swix Pro 22 550x90px

Kovatasoisessa Vuokatin Aateli Racessa mukana yli 300 hiihtäjää

Iivo Niskanen Vuokatin aateli Racessa 2018. Kuva: Touho Häkkkinen

Iivo Niskanen Vuokatin aateli Racessa 2018. Kuva: Touho Häkkkinen

Jo 17. kerran järjestettävä Vuokatin Aateli Race kokoaa yhteen hiihtolajien huiput - kovatasoinen kesäkilpailu antaa hyvää tilannekatsausta

Juhannuksen jälkeisellä viikolla 29.-30.6. järjestettävä jo perinteeksi muodostunut Vuokatin Aateli Race kokoaa maastohiihdon, ampumahiihdon, yhdistetyn ja hiihtosuunnistuksen huiput Vuokattiin kilpailemaan maastojuoksussa sekä rullahiihdossa.

Maastohiihdon A-maajoukkueen valmentajaksi tälle kaudelle siirtynyt Juho Halonen korostaa, että kilpailutapahtuma toimii hyvänä alkukesän kunnon ja vireen mittarina. Kovatasoinen kesäkilpailu antaa hyvää tilannekatsausta, ja esimerkiksi juoksun osalta vertailua pystytään tekemään myös urheilijoiden aiempien vuosien tuloksiin.

– Lähes koko maajoukkue on mukana jälleen Aateli Racessa. Ensimmäinen korkeanpaikan leirimme loppui Livignossa kesäkuun puolivälin jälkeen, ja Aateli Race onkin hyvä tilannekontrolli, miten palautuminen leiristä on onnistunut, kertoo Halonen tiedotteessa.

Pitkään nuorten valmennuksen parissa työskennellyt Halonen kannustaa nuoria hyödyntämään harjoituskaudellakin kilpailuja, jotka ohjaavat testien lisänä harjoittelua oikeaan suuntaan.

– Juoksutulosten kehittyminen on yleensä yhteydessä parantuneeseen kestävyyteen, rullahiihtokisoissa puolestaan vauhdit ovat yleensä kovempia kuin talvella, ja nämä toimivat hyvinä harjoituksina myös vauhtikapasiteetin puolelle, Halonen summaa.

Ampumahiihtäjä Erika Jänkä on odottaa innoissaan Aateli Racen kilpailuja. Vuokatin alppimajoissa leireilleen Jänkän kunto on vielä urheilijalle itselleen mysteeri.

– Odottavaisin mielin olen lähdössä kisaamaan. Aateli on konseptina hieno, ja kokoaa mukavasti hiihtokansan yhteen näin keskellä kesääkin, kiva päästä starttaamaan! Itselleni Aatelin alle on tullut neljän viikon tutkimusjakso Vuokatin alppimajoissa, joten kunto on sen suhteen aika mysteeri. En tiedä mitä odottaa, ja miten kroppa tuon tutkimuksen jälkeen reagoi, mutta Aatelista saa joka tapauksessa hyvän, kovan harjoituksen, Jänkä kertoo.

Vuokatin Aateli Raceen on ilmoittautunut 305 urheilijaa.

Katso lähtölistat

Banner Swix Pro22 550 350

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit