swix rullahiihto550 90

Kowalczyk voitti Davosin sprintin -Kyllönen kolmas

Kowalczyk voitti Davosin sprintin -Kyllönen kolmas. Kuva: Felgenhauer/NordicFocus

Kowalczyk voitti Davosin sprintin -Kyllönen kolmas. Kuva: Felgenhauer/NordicFocus

Anne Kyllönen nousi jälleen palkintopallille maailmancupissa. Kajaanilaishiihtäjän kova taistelu loppusuoralla riitti kolmanteen sijaan Davosin maailmancupin perinteisen sprintissä. Kokonaisuutena suomalaisnaisten kisa sujui hyvin, sillä Kerttu Niskanen oli yhdeksäs ja Krista Lähteenmäki yhdestoista.

Maastohiihdon maailmancupin palkintopallilla nähtiin jälleen suomalaisväriä, kun Anne Kyllönen hiihti Davosin perinteisen sprintissä kolmanneksi.

- Aivan mahtava kisa. Nyt oli kovat vastustajat, kaikki kovat tytöt ladulla, rankka latu ja korkealla. Olen todella tyytyväinen, Kyllönen iloitsi.

Davosissa naisen edelle ehtivät ainoastaan kisan voittanut Justyna Kowalchyk ajalla 3.56,0 sekä Norjan Marit Björgen, joka jäi puolattaresta 2,8 sekuntia.

-  Latu oli todella haastava, mutta sain tänään neljä erinomaista hiihtoa. Se mutka oli vaikea ja se piti ottaa todella tarkasti, että pysyi pystyssä, mutta joka kerta pysyin, mutta selvästi ensi kaudelle pitää tehdä paljon enemmän alamäkitreeniä, Kyllönen kertoo.

Kokonaisuutena suomalaisnaisten kisapäivä meni hyvin. Kolme kovaa starttia saivat myös Kerttu Niskanen, joka sijoittui yhdeksänneksi sekä 11:nneksi hiihtänyt Krista Lähteenmäki.

- Tänään hiihto kulki ihan hyvin. Välierässäkin hiihto tuntui hyvältä ja yritin vielä loppukirissä taistella ja painaa tasatyönnöllä ohi, mutta jouduin siinä mutkassa ulommalle radalle, jota oli hiihdetty vähän vähemmän ja sen takia se latu oli nihkeämpi, Niskanen kertoo.

- Harmittaa vähäsen, olisi ollut kivempi työntää liukkaalla ladulla, mutta kokonaisuuteen olen tyytyväinen. En minä niin monta kertaa vielä ole välierissä hiihtänyt, Niskanen iloitsee.

Puolentoista kilometrin sprinttikisassa Davosin rata hiihdettiin kahteen kertaan.

- Oli tosiaan erilainen rata kuin normaalisti. Siinä on jyrkkää nousua ja todella tekninen, vauhdikas ja vaikea mäki, Niskanen kertoo.

Alamäen kovuus tuli Niskaselle tutuksi aamulla, sillä ennen aika-ajoja rataan tutustumassa ollut Niskanen kaatui viimeisessä kovavauhtisessa laskussa.

- Aika-ajossa jännitti hiihtää, koska oli kaatuminen alla. Koko päivän tulin sen kohdan varovaisesti, mutta en minä kuitenkaan ajassa paljon hävinnyt, vaikka siinä hiljensinkin.

Aino-Kaisa Saarisen sprinttikisa kaatui samaiseen mutkaan, jonka seurauksena Saarisen aika painui karsintojen 50:nneksi.

Riikka Sarasoja-Lilja oli karsintojen 31:s ja jäi jatkopaikasta kolme kymmenystä. Miesten kisaan ainoana suomalaisen starttasi Sami Jauhojärvi, joka karsiutui erävaiheesta sijoittuen karsintojen 34:nneksi.

Kyllönen ei hiihdä sunnuntaina

Alkuperäisen suunnitelman mukaan Kyllösen piti hiihtää Davosissa myös sunnuntaina vapaan hiihtotavan 10 km kisa, mutta nyt naisen katse on käännetty jo Val di Fiemmen mestaruusladuille.

- Takana on paljon kisoja, kova leiri ja tänään neljä kovaa kisaa korkealla. MM-kisat ovat kuitenkin kauden päätavoite, joten nyt pitää vähän levätäkin, Kyllönen järkeilee.

Huomiseen kisaan starttaavat siis tänään sprintin väliin jättänyt Riitta-Liisa Roponen, Riikka Sarasoja-Lilja, Krista Lähteenmäki, Kerttu Niskanen sekä Aino-Kaisa Saarinen.

Miesten 15 kilometrin kisan hiihtävät Tero Similä, Lari Lehtonen, Sami Jauhojärvi ja Matti Heikkinen.

Naisten edustajat MM-sprinttiin valittu

Davosin maailmancupin perinteisen sprinttikisa toimi myös vimeisenä näyttönä ensi viikon kisaan Val di Fiemmessä. Suomen naisten edustajat perinteisen sprintin MM-kisoihin ovat: Mona-Liisa Malvalehto, Anne Kyllönen, Krista Lähteenmäki, Kerttu Niskanen. Aino-Kaisa Saarinen on varalla.

- Oli todella ikävää Aino-Kaisan kannalta, että hän kaatui karsinnoissa, eikä tullut selkeää kisaa hänen ja Kertun välillä. Tämä kuitenkin kuuluu urheiluun, päävalmentaja Magnar Dalen kertoo.

Naiset 1.5 km sprintti loppukilpailu (p)

1. Justyna Kowalczyk POL 3.56,0
2. Marit Björgen NOR +2,8
3. Anne Kyllönen FIN +6,0
4. Aurore Jean FRA +6,6
5. Katerina Smutna AUT +6,8
6. Ida Ingemarsdotter SWE +16,5

-Maastohiihdon tiedotus

 

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit