swix rullahiihto550 90

Krista Pärmäkoski vakuutti olevansa paremmassa kunnossa tulevana olympiatalvena – "Uskon, että olen siellä elämäni kunnossa"

Krista Pärmäkoskella oli vaikea kilpailukausi. Kuva: NordicFocus

Krista Pärmäkoskella oli vaikea kilpailukausi. Kuva: NordicFocus

Krista Pärmäkoski hiihti parhaana suomalaisena sijalle 17 naisten maailmancupin päätöskilpailussa, 30 kilometrin takaa-ajossa Sveitsin Engadinissa.

Pärmäkoski lähti vapaan hiihtotavan takaa-ajoon sijalta 24.

Laura Mononen kohensi lähtösijaansa kolmella pykälällä ja oli maalissa 19:s.

Pärmäkoski ja Mononen hiihtivät kisan alkumatkan kolmannessa ryhmässä, joka otti edellä menneen ryhmän kiinni 15 kilometrin jälkeen. Loppuratkaisussa suomalaiset eivät kuitenkaan yltäneet kärkikymmenikköön.

–  Eilinen oli aika haasteellinen, ja tänään tietysti päästiin takamatkalta liikkeelle. Yhdessä vaiheessa päätin tehdä aika paljon työtä, että saadaan porukka kiinni, mutta ihan loppuun ei taas jaksanut. Vähän katkesi, oli varmasti vähän riskiä, että hiihti sitä porukkaa kiinni, Pärmäkoski kuvaili Ylen välittämässä tv-haastattelussa.

Norjan Heidi Weng, Ruotsin Ebba Andersson, Venäjän Julia Stupak ja Yhdysvaltain Jessie Diggins muodostivat kärkinelikon koko kilpailun ajan. Lopulta voittoon nousi Weng, joka nykäisi tarvittavan eron matkan lopussa.

Andersson oli toinen, Stupak kolmas ja maailmancupin kokonaiskilpailun voittanut Diggins neljäs. Pärmäkoski sijoittui cupin kokonaiskisassa 12:nneksi.

"Ei ollut sellainen kausi, mitä toivoin"

Pärmäkoski ja Mononen jäivät maalissa Wengille reilut kaksi minuuttia. Kaksikko lähti takaa-ajoon reilun minuutin kärkinaisena matkaan lähteneen Stupakin jälkeen.

–  Kausi on ollut vaiherikas eikä lähtenyt kovin hyvin liikkeelle. Rukalla en päässyt maailmancupin pisteille, ja sitten lähdettiin rakentamaan kuntoa uudestaan. MM-kisoissa varsinkin viesti oli tosi hyvä, siitä oli kiva lähteä vielä hiihtämään kolmeakymppiä ja tänne, Pärmäkoski summasi hankalaa kauttaan.

–  Kansainvälinen kausi on nyt hiihdetty, ja vielä hiihdetään muutamia kisoja kotimaassa. Ei ollut sellainen kausi, mitä toivoin, mutta saatiin suuntaa käännettyä Rukan maailmancupin jälkeen. Vuosi on aikaa olympialaisiin. Uskon, että olen siellä elämäni kunnossa.

Muista suomalaisista Johanna Matintalo hyytyi lähtösijalta 28 sijalle 51. Vilma Nissinen keskeytti kilpailun.

Kauden päätöskilpailu rikkoi perinteistä maailmancup-kisan reseptiä, sillä koko kilpailu hiihdettiin yhtenä pitkänä etappina. 30 kilometrin reitti Engadinin laaksossa kulki St. Moritzista S-Chanfiin.

Katsojille lisähaastetta kilpailun seuraamiseen toi se, että matkalla oli vain yksi väliaikapiste 20 kilometrin kohdalla.

-STT/Paavali Pastila

Tulokset

 

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit