swix rullahiihto550 90

Krogh (20): Kyllä, kyllä minusta voi tulla yhtä hyvä kuin Petter Northugista.

Krogh230311

Ennen viime viikonlopun Falunin maailmancupfinaalia Finn-Hågen Krogh oli vieras nimi useimmille hiihdon ystäville. Mutta ei ole enää.

Krogh230311Finn-Hågen Krogh vauhdissa Falunissa. Kuva: Hevoskuuri.fiEnnen viime viikonlopun Falunin maailmancupfinaalia Finn-Hågen Krogh oli vieras nimi useimmille hiihdon ystäville. Mutta ei ole enää. Loistavan kakkossijan ansiosta Falunin minitourilla Krogh tunnetaan nyt hiihtopiireissä laajemminkin ja hän saa myös suitsutusta joukkuekavereiltaan ja valmentajilta. Norjan miesten valmentajan Morten Aa Djupvikin mukaan Krogh on parhaimmillaan yhtä hyvä kuin Petter Northug oli samanikäisenä.

Myös Kroghilla itsellä on itseluottamus kohdillaan. Kysyttäessä voiko hän joskus lyödä Northugin, vastaus tulee sekuntiakaan epäröimättä:

- Tietysti minusta voi tulla yhtä hyvä kuin hänestä ja voin myös voittaa hänet. Tavoitteeni on voittaa kaikki parhaimmat ja se pitää sisällään myös Petterin, kertoo 20-vuotias Altasta kotoisin oleva Krogh.

- Hänestä voi tulla niin hyvä kuin hän itse haluaa. Nyt voimme alkaa harjoitella yhdessä, vastaa Petter Northug.

Finn-Hågen Krogh voitti Skandinavia cupin tänä vuonna ja sai sitä kautta paikan maailmancupfinaalissa. Toistaiseksi hän on kuulunut Norjan U23-ryhmään, mutta nyt tilannetta joudutaan arvioimaan uudelleen. Djupvikin mukaan Norjalla ei ole ollut pitkään aikaan hiihtäjää, jolla olisi näin hyvät tulokset ensimmäisenä miesten yleisen sarjan vuotenaan. Djupvikin mukaan onkin ilmeistä, että myös U23-ryhmässä tehdään hyvää työtä ja sen takia täytyy keskustella siitä, mikä on Kroghin kehityksen kannalta paras valmennusryhmä hänelle. On hyvin mahdollista, että Falunin tuloksista huolimatta, Krogh jää vielä vuodeksi U23-ryhmään.

- Meidän täytyy pitää huolta näistä lupauksista, mutta se ei välttämättä ole paras vaihtoehto hänelle itselleen, jos hän liittyy Eliitti-ryhmään jo ensi kaudeksi. Hänelle sopivampi tavoite on olla huipulla Sotshin olympialaisissa kolmen vuoden kuluttua, sanoo Djupvik.

Kroghilla itsellä on suuret tavoitteet ja hän näkisi itsensä mielellään maajoukkueessa, missä ryhmässä, sitä hän ei vielä tiedä. Kroghin mielestä tärkeämpää on nyt löytää riittävästi sponsoreita, jotka mahdollistavat hänen huippusatsauksen. Toistaiseksi isot henkilökohtaiset sponsorit ovat vielä puuttuneet.

- Tämä kaikki kohu ja median kiinnostus haastattelupyyntöineen ja puhelinsoittoineen ovat vielä uutta minulle. Mutta tähänkin on totuttava, mikäli haluan onnistua huippu-urheilijana, päättää Krogh.

Lähde: www.nrk.no/sport/langrenn

16449731211626309866

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit