KU Swix Pro 550x90px

Kultajuhlaa Lahdessa! Iivo Niskanen on 15 kilometrin maailmanmestari!

Kuva: NordicFocus

Kuva: NordicFocus

Iivo Niskanen on hiihdon maailmanmestari. 25-vuotias suomalainen hiihti uransa ensimmäiseen maailmanmestaruuteen komeimmalla mahdollisella tavalla kotiyleisön edessä Lahdessa keskiviikkona.

Kaiken lisäksi voitto tuli selvällä marginaalilla. Ensimmäiset 1,5 kilometriä edettiin vielä tasaisissa merkeissä, mutta muutaman kilometrin jälkeen yksi mies piti muihin nähden selvästi parasta vauhtia. Viimeisillä kilometreillä kilpakumppanit saivat Niskasta kiinni, mutta eivät riittävästi.

Martin Johnsrud Sundby jahtasi uransa ensimmäistä henkilökohtaista maailmanmestaruutta ja Norjan 100. MM-kultaa. Niskasen upean hiihdon vuoksi norjalaiskulta jäi odottamaan seuraavia matkoja. Hopeamies Sundby oli maalissa lopulta 17,9 sekuntia Niskasta hitaammalla ajalla.

Pronssille hiihti Norjan Niklas Dyrhaug. Hän jäi suomalaisvoittajalle 31,3 sekuntia.

Suomalaisittain päivä oli muutenkin erinomainen, sillä kolme suomalaista oli 11 parhaan joukossa. Sami Jauhojärvi oli toiseksi parhaana suomalaisena kahdeksas 1.09 voittajan takana. Matti Heikkinen oli 11:s. Hän jäi Niskaselle 1.16. Lari Lehtonen oli 24:s.

Kilpailu on vielä kesken, mutta kuuma ryhmä on maalissa. Jälkipään lähtijät eivät tule vaikuttamaan tuloslistan kärkisijoihin.

-Juho-Veikko Hytönen

Tulokset

 

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit