KU Swix Pro 550x90px

"Kun on tahtotila, löytyy myös keino" – Marcialongassa mukana yli 2000 hiihtäjää koronapandemiasta huolimatta

Marcialongassa on mukana 2000 hiihtäjää. Kuva: Magnus Östh / Wsportsmedia

Marcialongassa on mukana 2000 hiihtäjää. Kuva: Magnus Östh / Wsportsmedia

Järjestäjien tiedotteen mukaan sunnuntaina Italiassa kilpailtavassa hiihtoklassikossa Marcialongassa on koronapandemiasta huolimatta yli 2000 osallistujaa.

Määrä on noin kolmasosa tavanomaisesta, mutta siitä huolimatta merkittävä, kun verrataan minkä kokoisista tapahtumista Suomessa taitetaan peistä.

Järjestäjien mukaan osallistujista 1467 on italialaisia. Hiihtäjiä on kaikkiaan 24 maasta. Suurimpana ulkomaalaisryhmänä ovat tshekit 161 hiihtäjällä. Norjalaisia on ollut mukana hurjimpina vuosina jopa pari tuhatta. Nyt heitä on mukana vain 120. Ruotsalaisia on ilmoittautunut 119. Lähtölistojen perusteella suomalaisia on mukana 18, joista suurin osa on Visma Ski Classics Pro Tour -hiihtäjiä. Vertailun vuoksi viime vuosina Marcialongassa on ollut yli 300 suomalaista.

Italiassa on voimassa useita koronapandimiaan liittyviä rajoituksia, muun muassa maskipakko. Ammattilais- ja harrasteurheilutapahtumia on kuitenkin mahdollista järjestää, jos ne ovat italian olympiakomitean tai paralympiakomitean hyväksymiä. Italiassa voimassa oleviin rajoituksiin voit tutustua täällä.

Marcialongan järjestäjät ovat tehneet koronapandemian pakottamina useita Suomestakin tuttuja muutoksia, joilla kontakteja pyritään välttämään ennen starttia ja maalintulon jälkeen. Lisäksi järjestäjät ovat linjanneet kisareittiä niin, että Moenan ja Predazzon kylien läpi ei tänä vuonna hiihdetä.

– Emme voi pysähtyä ja rajoittaa kaikkea. Meidän kaikkien pitää jatkaa syömistä, elämistä ja urheilemista. Urheilua voi jatkaa monilla tavoilla, myös kotona, silloin kun siltä tuntuu. Hiihtäminen lumen peittämissä upeissa laaksoissa antaa suuren tyydytyksen meille kaikille. Olemme syvästi vakuuttuneita, että pysytymme siihen (tapahtuman järjestämiseen) ja on oikein tehdä niin. Toteutamme tietenkin kaikki mahdolliset ennaltaehkäisevät toimenpiteet ja olemmet laatineet anti-Covid19 -suunnitelman jokaisen yksityiskohdan huomioiden, sanoo Marcialongan puheenjohtaja Angelo Corradini.  

Liikuntaharrastuksiin rajoituksia puuhaaville Suomen viranomaisille sopisi muistutukseksi Marcialonga sivuilla reilu viikko julkaistun artikkelin otsikko:

– Kun on tahtotila, löytyy myös keino.

-Petri Ikävalko

 

MM-hiihdot

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit