KU Swix Pro 550x90px

Kuopiossa hiihdetään kilpaa viikonloppuna – maajoukkuehiihtäjiä mukana

Puijolla päästään viikonloppuna hiihtämään kilpaa. Kuva: NordicFocus

Puijolla päästään viikonloppuna hiihtämään kilpaa. Kuva: NordicFocus

Koronapandemia myötä käytännössä kaikki viralliset hiihtokilpailut on peruttu viimeisen kuukauden ajalta. Tulevalle viikonlopulle osuu kuitenkin valon pilkahdus, kun Puijon Hiihtoseura jätjestään lauantaina kansalliset kilpailut ja sunnuntaina FIS-kilpailut.

Tätä kirjoittaessa ilmoittautuminen kilpailuihin on vielä auki, mutta kilpailusta näyttää muodostuvan kovatasoiset. Maajoukkuehiihtäjistä ainakin Anne Kyllönen, Vilma Nissinen ja Perttu Hyvärinen ovat ilmoittautuneet jommalle kummalle tai molemmille päiville.

– Kisoja ei ole viime aikoina paljon ollut ja haluamme tarjota kaikille mahdollisuuden tähän, kun nuorten SM-hiihdotkin lähestyvät, kertoo järjestelytoimikunnan puheenjohtaja Kati Happonen Kestävyysurheilu.fille.

Happonen korostaa, että kilpailussa noudatetaan tarkasti aluehallintoviraston, olympiakomitean ja Suomen Hiitoliiton ohjeistusta.

– Kilpailupäivä jaetaan lähtöjen osalta kahteen tai kolmeen blokkiin. Tällä saamme hallittua alueella olevien ihmisten määrää. Katsojia paikan päälle ei pääse, kertoo Happonen.

Viranomaisohjeituksen mukaan 16-vuotiaiden ja sitä nuorempien sarjoihin voi suosituksia noudattaen osallistua ja matkustaa vain Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin alueelta.

Happonen kertoo, että kilpailu käydään näillä näkymin Puijon 1,77 kilometrin tykkiladulla, ellei lunta tule reilusti lisää. Tällä hetkellä Kuopiossa on lunta 5-10 senttimetriä.

Lue lisää Puijon Hiihtoseuran ohjeista matkustukseen ja toimintaan kilpailukeskuksessa liittyen:
http://puijonhiihtoseura.fi/fis-puijon-ensilumenhiihdot-2-312021.html

-Petri Ikävalko

 

MM-hiihdot

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit