KU Swix Pro 550x90px

Kyllönen ja Jauhojärvi sprinttimestarit Imatralla

SamiJauhojarvi290112Kainuun Hiihtoseuran Anne Kyllönen ja Vuokatti Ski Teamin Sami Jauhojärvi kuittasivat kultaiset mitalit maastohiihtokauden viimeisen SM-viikonlopun avauspäivänä.

SamiJauhojarvi290112Sami Jauhojärvi hiihti Imatralla SM-kultaan sprintissä. Kuva Keuruun SM-hiihdoista. Kuva: Hevoskuuri.fiKainuun Hiihtoseuran Anne Kyllönen ja Vuokatti Ski Teamin Sami Jauhojärvi kuittasivat kultaiset mitalit maastohiihtokauden viimeisen SM-viikonlopun avauspäivänä. Perinteisellä hiihtotavalla kisatuissa sprinteissä nähtiin pari yllätysputoamistakin.

Anne Kyllösellä oli selvä taktiikka kilpailuun, alusta saakka täysiä joka lähtöön ja se tuntui toimivan. Kyllönen karkasi muilta myös finaalisprintin alussa. Lappeen Riennon Riikka Sarasoja-Lilja oli toinen ja Ikaalisten Urheilijoiden Krista Lähteenmäki kolmas.

– Loppusuoralla vasta tajusin, että muut ovat jääneet, voittoisaan SM-kisaan osallistumista flunssan takia viikon aikana miettinyt Kyllönen myhäili uransa toista Suomen mestaruutta.

– Sairastelu taisi herkistää. Hiihto tuntui helpolta.

Kyllönen oli jokaisessa erässä ylivoimainen, mutta finaalin ylivoimaisuus yllätti hänet itsensäkin.

- Täytyy myöntää, että yllätyin muiden jäämisestä. En edes tiennyt tilannetta kuin vasta maalisuoralle tultaessa. Silloin tajusin, että muut ovat pudonneet kyydistä, Kainuun Hiihtoseuran hiihtäjä sanoi ja kertoi onnistuneensa keskittymisessään täydellisesti.

- Tavoitteenani oli koko ajan keskittyä pelkästään omaan hiihtoon ja se onnistui! Suomen mestaruus on minulle tosi kova juttu. Mitaleita ei ole koskaan tullut liikaa. Nuorten sarjoissa minulla jäi puuttumaan ne mestaruudet, niin ihan mielelläni otan niitä täällä aikuisten sarjassa, Kyllönen iloitsi YLE:n haastattelussa.

Naisissa yllätystä toi Lempäälän Kisan Aino-Kaisa Saarinen, joka ei selviytynyt A-finaaliin.

Kolmen suora kiinnostaa

Jauhojärvi kukisti maailmancup-kauden suomalaisen ykkössprintterin, IF Minkenin Matias Strandvallin. Vaasan Hiihtäjien Toni Ketelä otti pronssin, ja mestaruutta puolustanut Vuokatti Ski Teamin Martti Jylhä jäi Saarisen tavoin rannalle A-finaalista.

– Strandvall on ollut maailmancupin sprinteissä kymmenen joukossa. Hyvä mittari minulle, ja hyvä näyttö tämä oli, Jauhojärvi totesi.

Lauantaina SM-hiihdoissa on ohjelmassa viestit, ja Jauhojärvellä on tähänkin kilpailuun suuria tavotteita. Hänen edustamansa Vuokatti Ski Team Kainuu on nimittäin hallitseva Suomen mestari ja joukkueella on peräti viiden mestaruuden putki alla.

- Sitä lähdetään ehdottomasti puolustamaan ja kultaa jahtaamaan. Kyllä tästä ihan hyvä viikonloppu on tulossa, Jauhojärvi ennusti ja sanoi lähtevänsä hakemaan mestaruutta myös sunnuntain 50 kilometrille.

- Se on sellainen kruunu tälle viikonlopulle. Siihen tähdätään täysillä ja lähdetään sieltäkin mestaruutta hakemaan. Olen elänyt viimeiset kaksi viikkoa sitä varten, että otan sen kolmen suoran, kertoi Jauhojärvi YLE:lle.

Matias Strandvall oli lopulta tyytyväinen hopeaansa.

- Jouduin haarakäynnille ja astuin Mustin sauvan päälle. Ja kun Musti ei lähtenyt alta pois, niin en minäkään päässyt ja vähän kompuroin siinä. Loppusuora oli todella pehmeä ja sauvat upposivat paljon, enkä sitten vain kerennyt.

Vaikka Tampereella asuva Strandvall myönsi, että tappio harmitti häntä, mutta hän löysi suorituksestaan kuitenkin positiivisiakin puolia.

- Kyllä se hopea jo tänään maistuu hyvälle. Oli niin hirveä olo vielä aamulla, joten siinä mielin tämä oli hyvä suoritus. Vaikka ajat olivat kovia ja hyvin meni, niin ei se ollut helppoa. Olen tyytyväinen, vaikka se tietysti harmittaa, että sprintteri jää normaalimatkan miehelle, Strandvall naureskeli YLE:n haastattelussa.

>> Naisten tulokset

>> Miesten tulokset

STT - YLE Urheilu

 

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit