KU Swix Pro 550x90px

La Venosta – tuntematon jalokivi keskellä Etelä-Tirolia

La Venostan maisemia. Alhaalla siintää hiihtäjine letka. Kuva: Magnus Östh / Wsporstmedia

La Venostan maisemia. Alhaalla siintää hiihtäjine letka. Kuva: Magnus Östh / Wsporstmedia

Kestävyysurheilu.fi esittelee yksi kerrallaan kaikki Visma Ski Classics Pro Tourin tapahtumat.

Vallelungan kaunis laakso sijaitsee Sveitsin ja Itävallan rajalla monelle kenties tuntemattomassa osassa Etelä-Tirolia Italian puolella. Visma Ski Classics tuo tämän tuntemattoman jalokiven ison yleisön tietoisuuteen ja La Venosta hiihto järjestetään tulevana vuonna toista kertaa.

Kisareitti alkaa kuvankauniista Melagon kylästä ja jo 6 kilometrin päässä lähtöviivalta kilpailijat saavuttavat kisan kirimaalin. Sieltä reitti menee alamäkivoittoisesti kohti Kapplia, mistä kilpailijat joutuvat kipuamaan kohti radan korkeinta kohtaa Melago Almia, joka sijaitsee 1970 metriä meren pinnan yläpuolella. Kyseinen huippu on myös mäkikilpailun maali kahdesti 12 ja 31 kilometrin kohdalla. Sieltä rata laskeutuu takaisin kohti Melagoa kiertäen näköalarikasta Vallelungan laaksoa saapuen maaliin 45 kilometrin jälkeen Melagossa.

La Venosta on ainutlaatuinen kokemus osallistujille yhdessä Euroopan parhaista elokuvakohteessa ja yksi tunnetuimmista nähtävyyksistä on mystinen kellotapuli keskellä Resia-järveä. Kisapaikan korkeus takaa sen, että ladut ovat täydellisessä kunnossa aina joulukuusta huhtikuuhun. Voisi sanoa, että paikka on todellinen hiihtoparatiisi!

IDM Sudtirol Frieder BlickleAlueen maamerkki on kellotapuli keskellä järveä. Kuva: Frieder Blickle

Viisi vierailukohdetta:

1) Belpiano-Malga S. Valentinon hiihtoalue
Hiihtoalue sijaitsee 1450 ja 2390 metrin korkeudella Itävallan ja Sveitsin rajalla. Kohde sopii loistavasti koko perheelle.

2) Kirkontorni keskellä järveä
La Venostan symboli on laakson keskellä olevasta kuusi kilometriä pitkästä Resia-järvestä nouseva kirkontorni, joka on järven alle jääneen kylän jäännös.

3) Adige-joen lähtöpiste
Adige on Italian toiseksi pisin joki, 415 km pitkä, ja sen alkukohta on 1525 metriä meren pinnan yläpuolella 20 minuutin patikkamatkan päässä Resia/Reschen-kylästä.

4) Glorenza
900 asukkaan Glorenza on Etelä-Tirolissa ja se on maailman pienin kaupunki, joka on pysynyt alkuperäisessä kuosissaan vuosisatoja.

5) Marienberg Abbey
Marienberg Abbey on Euroopan korkeimmalla sijaitseva benediktiiniluostari, joka sijaitsee 1340 metriä meren pinnan yläpuolella. 

lavenosta puroAurinkoa ja alppipuro ladun varrella. Kuva: Wsportsmedia

Kilpailujohtajan kommentti:

”La Venostan kisareitti sijaitsee yli 1900 metrin korkeudessa ja se tarjoaa jokaiselle hiihtäjälle ainutlaatuisen luontoelämyksen. Alussa Kapron-laakson läheisyydessä latu vie hiihtäjät Melager Almin alppikedon helmaan aina 1970 metrin korkeuteen. Näköalat ovat huikeat, joista voi mainita Karlin-vuoristojonon, paikallisen metsän ja alppiniityt Melagissa. Patikkapolku 3738 metrin korkeudessa sijaitsevalle Weißkugel-huipulle ja Gepatsch-jäätikölle ovat lumivarmoja kohteita ja yleensä auki yli viisi kuukautta.”

La Venosta pähkinänkuoressa: 

Paikka: La Venosta, Italia
Päivä: Sunnuntai, 7.2.2021
Aika: Naiset 09:00 CET ja miehet 11:00 CET, perinteinen
Matka: 45 km
Ennätysosallistumismäärä: 474
Aktiivivuodet: 2
Visma Ski Classics sprintit: Melago 6 km
Visma Ski Classics mäkikilpailupisteet: Melago Alm 12 & 31 km
www.lavenosta.com

Lue myös: Kaikki kauden 2020/2021 Visma Ski Classics -tapahtumat

Teksti: Teemu Virtanen

 

MM-hiihdot

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit