KU Swix Pro 550x90px

Lähteenmäki jahtaa Kallaa loppunousussa

Lahteenmaki040112hem introKrista Lähteenmäellä on sunnuntaiksi selvä taktiikka Tour de Ski -kiertueen päätösetapille.

 

 

Lahteenmaki040112hemKrista Lähteenmäellä on selvä taktiikka Tourin viimeiselle etapille. Kuva: Hemmersbach/NordicFocusKrista Lähteenmäellä on sunnuntaiksi selvä taktiikka Tour de Ski -kiertueen päätösetapille. Panoksena on neljäs sija ja päävastustajana 12 sekuntia ennen Lähteenmäkeä starttaava Ruotsin Charlotte Kalla.

– Kalla pitäisi saada nousun alkuun mennessä kiinni, sitten hiihdellä peesissä ja yrittää jossain vaiheessa nousussa ohi, Lähteenmäki kertasi.

Vaikka Tourin yhdeksäs etappi on nimetty loppunousuksi, kipuamista edeltää kuutisen kilometriä tasaista maastoa. Vasta sen jälkeen hiihtäjät kipuavat Alpe Cermis -rinnettä ylös noin 400 metrin korkeuserolla.

Lauantain yhteislähtökisassa Lähteenmäki tunsi jalkansa jo hiukan väsyneiksi, mikä johti suksien lipsumiseen ylämäkipainotteisella reitillä.

– Nousut olivat aika jyrkkiä. Jos ei ole jaloissa puhtia, aika helposti se lipsuu, lauantaina yhdeksänneksi hiihtänyt Lähteenmäki kertasi.

Saarinen sai toivoa

Päivän toiveikkain suomalaishiihtäjä oli Aino-Kaisa Saarinen. Neljäs sija oli parasta Saarista aikoihin, vaikka Kalla ohitti hänet viimeisellä kilometrillä Saarisen tekniikan hiukan herpaannuttua.

Saarinen nautti lauantaina 10 kilometrin kisassa, kun pääsi pitkästä aikaa "rautatieladulle". Hiihtotermi tarkoittaa hyväkuntoista ja kovapintaista perinteisen latua, jossa potkut pitävät.

– Tähän asti olen joutunut vähän väkisellä puristamaan, mutta nyt sain sellaista rentoutta hiihtoon, Saarinen kuvasi ja ilahtui siitä, että sai viimeinkin Tourilla kroppansa ahtaalle.

– Toivotaan, että tämä oli käänteentekevä kohta tälle kaudelle, Saarinen sanoi.

Anne Kyllönen hiihti uransa parhaan sprinttiä pitemmän matkan maailmancupissa ja oli 13:s. Ennen kisaa lievää lämpöä kehostaan mitannut Kerttu Niskanen oli 16:s. Hänen hiihtämisensä sunnuntaina ratkeaa aamulla.

Kokonaiskisan 13:s Riitta-Liisa Roponen oli lauantaina ihmeissään, miksi 18. sijan tuonut hiihto tuntui niin tasapaksulta.

Laura Ahervo tuli maaliin 23. sijalla. Suomalaisten rivit harvenivat yhdellä naishiihtäjällä, kun Riikka Sarasoja-Lilja keskeytti kuumeen takia ennen lauantain kisaa.

STT–KAIJA YLINIEMI

 

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit