KU Swix Pro 550x90px

Lähteenmäki nousi kaksi sijaa, Björgen kärkeen

bjoergen050112 hem nfKrista Lähteenmäen vauhti maastohiihdon Tour de Ski -kiertueen kolmanneksi viimeisellä etapilla oli niin hyvää, että hän pääsee viimeistä edelliselle etapille neljäntenä.

bjoergen050112 hem nfMarit Björgen tuulettaa. Kuva: Hemmersbach/NordicFocusKrista Lähteenmäen vauhti maastohiihdon Tour de Ski -kiertueen kolmanneksi viimeisellä etapilla oli niin hyvää, että hän pääsee viimeistä edelliselle etapille neljäntenä. Tänään kisattu 15 kilometrin takaa-ajo kohensi suomalaisen sijaa kahdella.

Lähteenmäki ohitti takaa-ajossa Ruotsin Charlotte Kallan ja Yhdysvaltain Kikkan Randallin, ja myös ero kiertueen kolmantena jatkavaan Norjan Therese Johaugiin kaventui. Johaug on ennen ylihuomenna hiihdettävää 10 kilometrin yhteislähtöä puolitoista minuuttia edellä Lähteenmäkeä, ja Randall on takana 16 sekunnin erolla.

–Näköjään kulki tänään ihan hyvin. Kyllä minullakin painaa, mutta tämä on niin paljon päästä kiinni, kuka uskoo vielä, että pystyy puristamaan ja latautumaan näihin kisoihin, Lähteenmäki kertoi.

Kiertueen kärkeen nousi Norjan Marit Björgen, joka kukisti loppukirissä Touria avausetapilta asti johtaneen Puolan Justyna Kowalczykin. Björgenin johto Kowalczykiin on seitsemän sekuntia, Johaug on kaksikosta jo reilusti yli kolmen minuutin päässä.

Vapaan hiihtotavan tekniikkansa vasta lopussa toimimaan saanut Aino-Kaisa Saarinen putosi seitsemänneltä sijalta 12:nneksi. Väsyneeksi itsensä tuntenut Riikka Sarasoja-Lilja on kiertueella 13. sijalla ja päivän hiihtoonsa pettynyt Riitta-Liisa Roponen 14. sijalla. Kerttu Niskanen on 17:ntenä, Anne Kyllönen 18:ntena ja Laura Ahervo 24:ntena.

(STT)


 

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit