swix rullahiihto550 90

Lappeen Riento naisten viestivoittoon huikean taistelun jälkeen

Lappeenriento_intro260311Lappeen Riento ja Hämeenlinnan Hiihtoseura tarjosivat hienon jännitysnäytelmän yleisölle taistellen tasapäisesti naisten viestin Suomen mestaruudesta aina viimeisille metreille asti. Tämä taistelu päättyi niukasti Lappeen Riennon Riikka Sarasojan hyväksi.

Lappeenriento260311Lappeen Riennon naiset juhlivat SM-kultaa. Kuva: Hevoskuuri.fiLappeen Riento ja Hämeenlinnan Hiihtoseura tarjosivat hienon jännitysnäytelmän yleisölle taistellen tasapäisesti naisten viestin Suomen mestaruudesta aina viimeisille metreille asti. Tämä taistelu päättyi niukasti Lappeen Riennon Riikka Sarasojan hyväksi.

Ensimmäisellä osuudella kaksikko Pirjo Muranen (OHS) ja Kerttu Niskanen (Vieremän Koitto) lähtivät paukusta pitämään omia menojaan. Ero seuraaviin kasvoi tasaisesti koko hiihdon ajan. Muranen kiihdytti loppusuoralla Niskasen ohi ottaen aloitusosuuden piikkipaikan. Ero kakkosporukkaan kasvoi miltei puoleen minuuttiin. Kolmantena vaihtoi Hämeenlinnan Laura Ahervo ja neljäntenä Lappeen Riennon Mirva Rintala.

Mirva Rintala oli tyytyväinen hiihtoonsa ja tiesi jo aamulla, että tänään kulkee. Eilinen sprintti ei vielä sujunut, mutta eilisillan hieronta aukaisi paikkoja sen verran, että tänään hiihto sujui paremmin. Hämeenlinnan Ahervo harmitteli pientä taktista virhettään lähdössä ja juuttumista pahasti pussiin. Kärkikaksikko pääsi näin karkaamaan ja vasta jyrkässä nousussa Ahervo pääsi nousemaan mukaan kärkiporukkaan.

Outi Gröndahl teki vahvan hiihdon toisella osuudella nostaen Lappeen Riennon neljänneltä sijalta kärkeen. Toisella sijalla vaihtoi Hämeenlinnan Teija Lehtimäki 11,4 sekuntia kärkeä jäljessä. Vieremän Koiton Eveliina Randelin vaihtoi kolmennalle sijalla 21,5 sekuntia Lappeen Rientoa perässä.

Outi Gröndahl uskalsi kilpailun jälkeen kertoa, että hänelle oli noussut kuumetta aamupäivällä. Valmentajalle hän ei sitä ennen kisaa kertonut. Mutta sisukas Outi otti pari buranaa ja lähti mukaan viestiin. Hiihto sujuikin hänen omastakin mielestään yllättävän hyvin odotuksiin nähden. Myös Outi oli ottanut kevyen hieronnan edellisenä iltana ja se teki hyvää sprintin jälkeen. Hämeenlinnan Teija Lehtimäki oli muuten tyytyväinen hiihtoonsa, mutta harmitteli sitä, että talven huonoimmat sukset sattuivat osumaan juuri tähän kilpailuun. Niinpä Lehtimäki jäi Gröndahlista laskuosuuksilla eikä pystynyt vastaamaan hänen iskuun. Mutta vähintään hopeamitali alkoi kuitenkin varmistumaan hämeenlinnalaisille.

SMviestinaiset260311Naisten huikea loppuratkaisu. Kuva: Hevoskuuri.fiAnkkuriosuudella nähtiin huikea taistelu, kun Hämeenlinnan Maija Hakala hiihti hiukan yllättäen Riikka Sarasojan kiinni ja jopa ohikin. Tämän jälkeen kärkipaikka vaihtui useaan otteeseen. Hakalan sukset luistivat hyvin alamäissä, mutta Sarasoja oli vahvempi ylämäissä. Hakala tuli ensimmäisenä loppusuoralle, mutta Sarasoja pystyi lopulta ohittamaan viime metreillä Hakalan ja nappaamaan Suomen mestaruuden Lappeenrantaan. Vieremän Marjaana Pitkänen varmisti pronssimitalien matkaamisen Ylä-Savoon. Mitalikolmikko oli omaa luokkaansa, sillä neljänneksi tullut Huhtasuo hävisi jo melkein minuutin. Aino-Kaisa Saarinen nosti Joutsan kymmenenneltä sijalta viidenneksi.

Maalissa Riikka oli tyytyväinen lopun rutistukseensa:

Sarasoja260311Riikka Sarasoja pääsi tuulettamaan voittoa. Kuva: Hevoskuuri.fi–Loppusuoralla oli paljon tahtoa pelissä, viimeiseen asti halusin runtata ohi ja onnistuin siinä. Halusin voittaa tämän kullan nimenomaan Mirvalle ja Outille. Mutta tosi hienon ja jännittävän taistelun Maija tästä teki. Tämä oli viestihiihtoa parhaimmillaan, kiitteli Riikka Maijaa hienosta taistelusta.

Hämeenlinnankin naiset olivat tyytyväisiä hopeaansa, vaikka kultamitali olikin lähellä. Nimenomaan mitalia Hämeenlinna lähti viestistä hakemaan viime vuoden pettymyksen jälkeen.

–Huippu hiihto minulta ja huippuhyvä oli suksikin. Tyytyväinen on hopeaan oltava. Lopun kurkotuksessa minulla ei vaan ollut enempää annettavaa, kaikkeni annoin. Verryttelyn aikana ajattelin, että tänään ei voi mennä mikään pieleen (viittaus viime vuoden kaatumiseen). Eilen kulki niin hyvin sprintissä, että uskoin hyvän menon jatkuvan myös tänään. Tosin en ihan uskonut saavani Riikkaa kiinni, mutta tänään vaan sekä nainen että suksi olivat hyvässä kunnossa, jutteli iloinen Maija maalissa.

hml260311Myös Hämeenlinnan naiset olivat hopeaan tyytyväisiä. Kuva: Hevoskuuri.fiTämän päivän kilpailut osoittivat jälleen sen, kuinka hienoja tapahtumia viestihiihdot parhaimmillaan voivat olla. Huomenna talven SM-hiihdot saadaan päätökseen kuninkuusmatkoilla 50 ja 30 km:llä, ja arvonsa mukaisesti väliaikalähdöillä.

- Tero Viljanen, Puijo

16449731211626309866

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit