KU Swix Pro 550x90px

Latutilanteet

latutilanne introPyrimme pitämään lukijoiden avustuksella selkoa latutilanteesta eri puolilla Suomea.latutilanneKerro paikkakuntasi latutilanne: Kuva: Hevoskuuri.fiPyrimme pitämään lukijoiden avustuksella selkoa latutilanteesta eri puolilla Suomea.

Hamina: Haminan tykkilatu avattu uudelleen käyttöön.Kunnostettua latua 800m molemmille hiihtotyyleille. Kertalippu 3,50 euroa ja kausikortti 43 euroa. Myynti läheinen Salmenkylän TB Huoltoasema. (9.12.)
Imatra:
  Imatralla oli 28.11 2,2km latu viimetalvisista lumista tehtynä (5.12.)
Isokyrö: Isossakyrössä tykkibaanaa 400m(edestakaisin vajaa 1km) Luistelu ja pertsan latu. 1,2km lenkki tampattu ja vapaa onnistuu. (5.1.)
Kajaani:
Vimpelissä on 3,2km latu, joka on tehty viime vuoden lumesta. Latu oli 5.12. todella hyvässä kunnossa ja kun ilmat kylmenevät, niin paranee. Myös perinteisen ura löytyy. Maksuton. (5.12.)
Kotka:
Ei latuja (5.12.)
Lahti: Lahden kaupungin alueella olevat reitit on pohjattu mutta luistelemaan ei vielä pääse eikä ole latuja.(9.1.)
Lappeenranta: Kisapuisto 1,8 km, Lentokenttä 7,7 km, molemmissa perinteinen ja luistelu.(10.1.)
Lehtimäki: Valkealammen latu. Tykkilatu on edelleen hyvässä hiihtokunnossa ladun pituus n. 900m. Vain maaliin tulolatu puuttuu kuten web kamerasta näkyy. Uutta lunta tykitämme välittömästi, kun pakkanen on vähintään -2. (5.12.) lehtimaenjyske.sporttisaitti.com http://www2.6net.fi/lehtimaki/Valkealampi.htm
Saarijärvi: Ensilumen latu 0,8 km. Vapaa ja perinteinen. (6.12.)
Tampere: Ainakin Kauppi-Niihama väli 4km hiihdettävässä kunnossa vapaalla. (15.12.)
Posio: Posiolla latua kohtuullisen hyvässä vaparin kunnossa toistakymmentä kilometriä, vähän lisää lunta niin saisi myös kunnolliset pertsan urat. (5.12.) http://posiokamera.fns.fi/index.php
Puolanka: Paljakassa luonnonlunta on 60 cm (Ilmatieteenlaitos/Puolanka/Paljakka), hiihtolatuja loistokunnossa 40 kilometriä. Alue sijaitsee laajalla ylänköalueella hieman Kajaanista ylöspäin, lumikartalla kuuluisa Paljakan "nuppineula" eli lunta poikkeuksellisen runsaasti. (26.12) Puolangan Honkavaaran hiihtokeskus: lunta 35 cm ja ladut ovat hyvässä kunnossa 1km+2km+3km+5km+10km 5km:n latu valaistu (28.12)
Rantasalmi: Lunta 4.1.-12 maastossa 10-12cm. Hyvien pohjien ansiosta 5km hyvää ja kohtalaista vapaan latua, perinteisen uraa 500m. Loppiaisena hiihdetään pk-kilpailut. (4.1.)
Rovaniemi: Rovaniemellä on Ounasvaaralla säilölumen ladun lisäksi ajettu latua pertsan urineen parikymmentä kilometriä. Lisäksi löytyy pohjattua luistelubaanaa. (12.12.)
Seinäjoki: Seinäjoella Joupiskalla 1.7 km ampumaradan lenkki jälleen hyvässä kunnossa. Nyt on myös perinteisen latu. (5.1.)
Uurainen: Uurainen on jälleen runsasluminen paikka. Luonnonlunta reilut 10 cm. Aittovuoressa 5,5 km vapaan uraa tampattu. Hyvässä  hiihtokunnossa n. 3 km. (9.12.)
Vaasa: Metsäkallio 2,7km latu, luistelu ja perinteinen.(10.1)
Valkeakoski: Kausi 2011-2012 avattiin keskiviikkona 16.11. Korkeakankaan tykkiladulla. Haasteellisista keleistä huolimatta 1 125 m (p/v) tykkilatu on edelleen olosuhteisiin nähden hyvässä kunnossa ja kovassa käytössä. (7.12.)
Vantaa: Vantaan Hakunilassa on tänään tiistaiaamuna (3.1.) tampattu 3,6 km kuntorata. Se ja nurmikentät on jyrätty eilen illalla. Olosuhteisiin nähden siellä on erinomaiset luistelubaanat. Joitakin pehmeitä ja kapeita osuuksia on, muttei varsinaista soramattoa. Lenkki kierretään vastapäivään ja se sukeltaa metsään hevoshaan kohdalla lumetuskentän länsilaidalla (Hakunilan puolella). (3.1.)
Vihti: Vihti Ski:n tykkilatu taas auki ja hyvässä kunnossa. Tarkemmat tiedot www.vihtiski.fi (1.1.)
Ylöjärvi: Lunta satanut tänään lisää yli 10cm ja lumisade jatkuu. Harjun päällä olevat reitit välillä Lamminpää-Topintupa hiihdettävässä kunnossa, vaikka niitä ei ole vielä koneella ajettu. Lisäksi tykkilumilatu valmistumassa Räikänpuistoon aivan lähipäivinä. (2.1.)


Kerro paikkakuntasi latutilanne yhteydenottolomakkeella.

 

MM-hiihdot

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit