swix rullahiihto550 90

Lauri Vuorinen arvioi SM-viestin ennakkoasetelmat

Ristijärvellä hiihdetään lauantaina SM-viestit. Kuva: NordicFocus

Ristijärvellä hiihdetään lauantaina SM-viestit. Kuva: NordicFocus

Jalkojen operaatiosta toipuvalta Lauri Vuoriselta jää tänä vuonna SM-viesti väliin. Kestävyysurheilu.fi pyysi Vuorista arvioimaan lauantaina hiihdettävien SM-viestien ennakkoasetelmia.

Skiteam 105:n Rovaniemellä asuva maajoukkuemies on asiantuntijatehtävään mies parhaasta päästä ja tällä kertaa sopivan jäävi seuratessaan viikonloppua ladun varresta. Vaikka perjantai kertoisi enemmän hiihtäjien kunnosta ja illan tullen tietäisimme joukkueet, päätti Kestävyysurheilu.fi olla ennakon suhteen liikkeellä hyvissä ajoin.

Miesten viesti

Vuorinen nostaa miesten selväksi ykkössuosikiksi Puijon Hiihtoseuran, jota muiden on vaikea edes haastaa.

– Puijon hiihtoseura on selkeä ykkössuosikki. Heidän ennakkosuosikin rooli vaan kasvaa, kun laitetaan neljä osuutta. Heillä on kaksi syömähammasta Iivo ja Perttu ja sen lisäksi Petteri Koivisto Joonas Sarkkinen ovat vahvoja. Heiltä löytyy reserviäkin siihen päälle. Jos heillä kaikki sujuu, niin haastajia ei löydy.

Vuorisen sanoo, että Puijon hiihtojärjestyksen ennakointi on vaikeaa.

– Iivollakaan ei ole niin väliä hiihtääkö perinteistä vai vapaata. Koiviston Petteri voisi olla aloitusosuudella hyvä. Laittaisivatko kovimmat pyssyt vapaalle. Toisaalta heillä kaikki taitavat molemmat tekniikat erittäin hyvin.

Vuorinen ennakoi, että hopeasta tulee Jämin Jänteen ja Pohti Skiteamin välinen taistelu.

– Ehkä Pohti on näistä hienoinen suosikki, mutta somessa huhut kertoivat, että Ojansivun Antti olisi tekemässä comebackiä. Saa nähdä tuleeko hiihtämään ja missä kunnossa.

Vuorinen arvelee, että Jänteen viestin avaisi Aku Nikander, toista osuutta hiihtäisi Ristomatti Hakola ja kolmannelle ja neljännellä olisivat Ojansivu ja Markus Vuorela.

– Jos Antti on mukana, niin varmasti Jänne pystyy Pohtia haastamaan. En usko, että Antti tulee huonossa kunnossa hiihtämään.
– Pohti on kyllä vahva. Heillä on kolme tai neljä erittäin kovaa hiihtäjää. Heillä on melkein tunkua viestiin ja perjantaina heillä saattaa olla karsintaa. Heillä on maailman paras ankkuri, sanoo Vuorinen ja viittaa Joni Mäkeen.
– Jos Pohti pysyyy matkavauhdissa Puijon mukana, niin silloin kaikki on mahdollista. Uskon, että laittavat Jonin ankkurioksi ilman muuta.

Vuorinen arvioi, että Joel Ikonen hiihtää kolmatta osuutta. Perinteisen osuudella nähtäneen Juuso Haarala.

– Niilo Moilanen ja Heikki Korpela ovat taistelemassa yhdestä paikasta.

Ennakkosuosikkikolmikon ulkopuolelta on vaikea tunkeutua mitaleille.

– Ilmajoki ja Vuokatti ovat perusvahvoja joukkueita. Ilmajoki on vähän perinteisen painotteinen. Kari Varis on aina kova SM-viestissä ja pystyy varmasti hiihtämään vapaata. Vuokatilta löytyy myös neljä hyvää hiihtäjää.

Vuorisen ollessa sivussa Skiteam 105:n on haastava ehtiä mukaan edellä mainittujen viiden joukkueen vauhtiin.

– Jokerikorttina voisin heittää Imatran Urheilijat. Heillä on Ahosen veljekset ja Miro Karppanen. Santeri Erola voisi olla mahdollisesti neljäs hiihtäjä.

Naisten viesti

Vuorinen näkee, että naisten kilpailussa pakka on miesten kilpailua enemmän auki.

– Ikaalisten Urheilijat voisi olla ykkössuosikki Kristan ollessa mukana. Heillä on tunkua joukkueeseen. Kaksi muuta tulevat kolmikosta Alusniemi, Lonka ja Pajunoja.

Kakkoskorin suosikeiksi Vuorinen luettelee Hämeenlinnan Hiihtoseuran, Kainuun Hiihtoseuran, Vuokatti Skiteam Kainuun Vantaan Hiihtoseuran.

– Ehkä jopa Vantaa voisi olla paras haastaja. Kainuu on myös hyvä, mutta katsoin, että Alakoski ja Korva eivät olleet ilmoittautuneet huomiseen kilpailuun. Onko heillä sitten kaikki paukut viestissä.
– Vuokattia ei pidä sulkea pois, vaikka Saapungin lopettaminen heikentääkin joukkuetta. On heillä silti Nissinen ja Lylynperä ja Aija Söyrinki mahdollisesti kolmantena.

Eveliina Piipon nimi komeilee 30 kilometrin lähtölistassa. Helsingin Sanomien haastattelussa Hannu Koivusalo ei pitänyt Piipon hiihtämistä täysin poissuljettuna ja Piippo itse on kertonut Aamulehden mukaan HS:lle olevansa mukana viestissä, joten tämä nostaa Vuokatin osakkeita.

– Sunnuntaina kisaaminen on vielä tosi epävarmaa, mutta viestissä olen ainakin mukana, kertoo Aamulehti Piipon viestineen.

-Petri Ikävalko

 

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit