KU Swix Pro 22 550x90px

Lehtonen ja Saarinen Aateli Racen kuninkaalliset

aatelimiehet_P_introLari Lehtonen ja Aino-Kaisa Saarinen ottivat voitot tämän vuotisessa Vuokatin Aateli Racessa.aatelimiehet_PVuokatin Aateli Racen miesten kärkikolmikko. Kuva: Aapo LaihoLari Lehtonen ja Aino-Kaisa Saarinen ottivat voitot tämän vuotisessa Vuokatin Aateli Racessa. Saariselle sai  palkinto olleeen ja ikuisesti kiertävän Ruhtinattaren kruunun kotiinsa jo viidennen kerran ja miesten voittopalkinto Marsalskan sauva matkaa Lehtosen kotiin toisen kerran.

Naisten kilpailussa Aino-Kaisa Saarinen hiihti kärjessä takaa-ajoon lähteneen Kaisa Mäkäräisen kiinni ja onnistui jättämään tätä lopulta miltei 50 sekuntia. Saarinen oli takaa-ajo-osuudella selvästi porukan nopein. Takaa-ajoon neljäntenä lähtenyt Riitta-Liisa Roponen nousi kilpailussa kolmanneksi.

Aino-Kaisa Saarinen oli tyytyväinen kilpailun jälkeen.

– Toki tässä huomasi, että tehoja ei ole kovin paljon alla ja helle vei mehuja. Kunto on kuitenkin ihan hyvällä mallilla tässä vaiheessa kesää, kommentoi Saarinen.

Saarisen taktiikkana oli hiihtää Mäkäräinen mahdollisimman nopeasti kiinni ja odottaa ratkaisua Vuokatinvaaran nousuun, jossa erot on yleensä tehty.

– Minulle vahva juoksu ei tänään kulkenut niin hyvin kuin odotin, mutta hiihto sujui tänään teknisesti hyvin, iloitsi Saarinen.

Kilpailun kolmanneksi hiihtänyt Riitta-Liisa Roponen oli myös tyytyväinen kilpailuunsa.

– Meno tuntui ihan hyvältä. Hiihdin Marin kanssa ja itselläni tuntui lopussa olevan vielä paukkuja, kommentoi Roponen ja kertoi, että harjoituskausi on tähän asti sujunut suunnitelmien mukaan ilman vastoinkäymisiä.

aatelinaiset_PVuokatin Aateli Racen naisten kärkikolmikko. Kuva: Aapo Laiho

Miesten voittaja Lari Lehtonen ratkaisi pelin aivan kilpailun viime metreillä jyrkässä nousussa jättäen kilpailun kakkostaen Jussi Simulaa kolme sekuntia.

– Kaikki oli pelissä, kertoi Lehtonen.

Lehtonen voitti kilpailun myös viime vuonna, mutta paras vire hukkui kesän aikana.

– Viime kausi oli lievä pettymys, vaikka muutama onnistuminenkin tuli. Tälle kaudelle on tehty pieniä muutoksia harjoitteluun. Ennen kaikkea harjoituskauden alku on otettu maltilla. Sognefjelletissä vireessä oli toivomisen varaa, mutta nyt ollaan menossa oikeaan suuntaan, mietti Lehtonen.

Kilpailun toinen Jussi Simula kertoi aloituksen olleen kovan ja kuumuuden vieneen voimia.

– Ratkaisu tapahtui nousussa, jossa en pystynyt vastaamaan Larin vauhtiin, kertoi Simula jakoi kiitoksia hyvin kannustaneelle yleisölle hienosta kannustuksesta sekä järjestelyorganisaatioille hienosta tapahtumasta.

Kilpailun kolmanneksi nousi hieman yllättäen Ari Luusua. Ainoastaan Ville Nousiainen oli rulla-hiihto-osuudella nopeampi. Hän tosin jätti aamupäivän maastojuoksun väliin.

– Tämä oli hyvä veto! Yleensä olen ollut vahvempi perinteisellä, joten tämä hiihto oli itselleni yllätys, kertoi Luusua.

Luusua kertoi harjoitelleensa alkukesän tehden pitkiä lenkkejä ja jättäneensä tehot vähemmälle. Luusuan tulevan talven tavoitteena on kehittyä ja ottaa askeleita kohti kansallista kärkeä.

Tulokset

Naiset

1 Aino-Kaisa Saarinen Joutsan Pommi 46:51.8
2 Kaisa Mäkäräinen Kontiolahden Urheilijat 47:39.6
3 Riitta-Liisa Roponen Oulun Hiihtoseura 48:11.2
4 Mari Laukkanen Enon-Kisapojat 48:39.0
5 Kerttu Niskanen Vieremän Koitto 49:00.5
6 Laura Ahervo Hämeenlinnan Hiihtoseura 49:07.1
7 Riikka Sarasoja Lappeen Riento 50:23.9
8 Krista Lähteenmäki Ikaalisten Urheilijat 50:38.4
9 Maria Grundvall IK Kronan 50:52.4
10 Maija Hakala Hämeenlinnan Hiihtoseura 51:16.6

Miehet

1 Lari Lehtonen Imatran Urheilijat 1:00:25.2 
2 Jussi Simula Nakkilan Vire 1:00:28.8 
3 Ari Luusua Kouvolan Hiihtoseura 1:00:48.8
4 Sami Jauhojärvi Vuokatti Ski Team 1:01:01.9 
5 Iivo Niskanen Vieremän Koitto 1:01:30.4 
6 Lassa Paakkonen Oulun Hiihtoseura 1:02:01.4 
7 Matias Strandvall IF Minkken 1:02:14.7
8 Anssi Pentsinen Jämsänkosken Ilves 1:02:24.1 
9 Matti Heikkinen Vantaan Hiihtoseura 1:02:34.1 
10 Niklas Colliander Vantaan Hiihtoseura 1:02:38.1

Banner Swix Pro22 550 350

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit