swix rullahiihto550 90

Liian ottava pito hidasti suomalaisnaisten menoa lauantaina - Pärmäkoski odotti parempaa tulosta, mutta aikoo taistella takaa-ajossa

Kuva: NordicFocus

Kuva: NordicFocus

Suomen naisten suksien luisto ei ollut täysin kohdillaan lauantain yhteislähtökilpailussa Sveitsissä.

Suomen huoltopäällikkö Martin Norrgård sanoi, että pitoa naisten suksiin haettiin ”jonkin verran”.

– Naisten osalta suksissa ei ollut tarpeeksi hyvä luisto. Meillä oli liian ottava pito, hän sanoi Hiihtoliiton ääninauhalla.

Sijalle 24 päätynyt Krista Pärmäkoski ei selittänyt omaa tulostaan huonolla suksella maailmancup-kauden viimeisessä perinteisen kilpailussa.

– Odotin vähän parempaa suorittamista. Sijoituksellisesti ei ollut älyttömän hyvä, mutta ero ei kasvanut huomista ajatellen mahdottomaksi. Kaikki olisi ollut mahdollista tänään, jos päivä olisi ollut superhyvä.

Pärmäkosken mukaan pitkä kausi ja kauden kynnyksellä kärsitty sairastelu näkyy tuloksessa.

– Lisäksi ollaan korkealla eikä edes uskalla lähteä höökimään alussa, ettei tule seinää vastaan.

Sunnuntain 30 kilometrin takaa-ajo käynnistyy naisten osalta poikkeuksellisesti jo kello 8.15 paikallista aikaa.

– En ole koskaan joutunut noin aikaisin missään starttaamaan, mutta lähdetään sinne taistelemaan kauden viimeisessä maailmancup-kilpailussa.

Vilma Nissinen päätyi sijalle 56, eikä se ollut tulos, jota nuori suomalainen lähti hakemaan. Alkuviikko sujui vielä MM-kisoista toipuessa, mutta pari päivää ehti tuntua hyvältä. Nissinen kertoi, että hänen kilpailunsa kaatui kirjaimellisesti ensimmäiseen nousuun.

– Latujen ulkopuolelta tuli hiihtäjiä meidän päällemme, ja siinä tuli kolari. Sai keräillä itseään. Aika paljon jäin porukasta ja hyvät hapot sain nousuun, Nissinen kuvaili ensimmäisiä kilometrejä.

Naisten takaa-ajokilpailu käynnistyy kello 9.15 Suomen aikaa.

-Juho-Veikko Hytönen

Tulokset

 

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit