swix rullahiihto550 90

Lina Korsgren Visma Ski Classics -sarjan palkintorahakuningatar

Lina Korsgren kuittaamassa Visma Nordic Trophyn palkintoa. Kuva: Wsportsmedia/Magnus Östh

Lina Korsgren kuittaamassa Visma Nordic Trophyn palkintoa. Kuva: Wsportsmedia/Magnus Östh

Ruotsalainen Lina Korsgren oli päättyneen Visma Ski Classics -kauden eniten palkintorahoja tienannut hiihtäjä.

Team Ramuddenissa hiihtävä Korgren voitti sarjan kokonaiskilpailun, ensimmäiset osakilpailut käsittävän Visma Alp Trophyn, Pohjoismaiset osakilpailut käsittävät Visma Nordic Trophyn, sprinttikilpailun sekä mäkikilpailun. Korsgren voitti kuusi osakilpailua ja otti myös yhden kakkossijan ja yhden kolmannen sijan. Huikea kausi toi Korsgrenille 97 053 euron palkintopotin.

Miesten kokonaiskilpailun voittaja Emil Persson oli sarjan toiseksi eniten palkintorahoja tienannut hiihtäjä. Persson lihotti palkintopottiaan voittamalla myös Visma Alp Trophyn, Visma Nordic Trophyn, nuorten kilpailun ja sprinttikilpailun. Neljällä osakilpailuvoitolla ja yhdellä kolmannella sijalla hänen kokonaispotikseen kertyi 80 367 euroa.

Hienon kauden hiihtänyt Ari Luusua ei kokonaiskilpailun kahdeksannella sijallaan palkintorahoille päässyt, sillä niitä on jaossa vain sarjan viidelle parhaalle. Vasaloppetin viides sija sen sijaan toi Luusualle 1667 euroa ja Årefjellsloppetin kolmas sija 1200 euroa.

Visma Ski Classics jakaa kokonaiskilpailuihin liittyviä palkintorahoja kaikkiaan 250 000 euroa. Lisäksi jokainen tapahtuma jakaa osakilpailukohtaiset palkintorahat. Visma Ski Classics -sarjaan päästäkseen kilpailun palkintopotin on oltava vähintään 20 000 euroa. Eniten osakilpailukohtaisia palkintorahoja oli jaossa Vasaloppetissa; 40 196 euroa.

Visma Ski Classics -sarjan palkintorahakuninkaalliset:
1. Lina Korsgren, Team Ramudden 97 053 €
2. Emil Persson, Lager 157 Ski Team 80 367 €
3. Ida Dahl, Team Ramudden 31 251 €
4. Tord Asle Gjerdalen, Team XPND Fuel of Norway 30 453 €
5. Ermil Vokuev, Russian Winter Team 22 151 €
6. Emilie Fleten, Team Koteng 21 786 €

-Petri Ikävalko

 

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit