swix rullahiihto550 90

Luusua valmistautui Vasaloppetiin hiihtämällä 120 kilometriä pikitien laitaa, Lindholm treenaamalla Antti Tuiskun kanssa

Ari Luusua taisteli Toblach-Cortinassa kymppisakkiin. Kuva: Wsportsmedia

Ari Luusua taisteli Toblach-Cortinassa kymppisakkiin. Kuva: Wsportsmedia

Pitkien matkojen kuninkuuskisa Vasaloppet hiihdetään huomenna vain huippujen kilpailuna. 90 kilometriä pitkälle reitille starttaa 14 suomalaista

Ennakkoon vahvin suomalainen Ari Luusua palellutti La Diagonelassa varpaansa, mutta hiihti sisulla ja normaalia suuremmalla monolla vielä Toblach-Cortinan ja Marcialongan. Jizerska Padesatkan hän jätti väliin ja keskittyi varpaidensa paranteluun, palautumiseen ja harjoitteluun Suomessa. Muutaman viikon harjoitusjakso käynnistyi hiihtämällä pikitien reunaa 120 kilometriä Rovaniemeltä Simoon.

Luusua kertoo ottaneensa Marcialongan jälkeiset kaksi viikkoa kevyesti, mutta harjoitelleensa sen jälkeen kovaa.

– Useampi todella pitkä harjoitus tuli tehtyä. Aika riskirajoilla on tullut mentyä ja palautuminen on pieni arvoitus. Jos huomenna ei kulje, niin varmasti harjoitusjakso kantaa hedelmää kevään lopuissa kilpailuissa, uskoo Luusua.

Luusualla on mukana omaa huoltoporukkaa Suomesta ja hän sanoo, että sillä puolella ainakaan tasoitusta.

Heli Heiskanen viimeisteli kuntoaan hiihtämällä viime viikonloppuna Nivalassa kilpaa. 10 kilometrin perinteisen kisasta irtosi tasurilla voitto ennen Andrea Julinia. Sunnuntaina oli vuorossa 4,5 tunnin pitkä rauhallinen lenkki aviomies Esa Mursun kanssa.

– Kelistä on tulossa nopea. Latu tulee olemaan liukas ja on ennustettu myös myötätuulta. Tämä saattaa suosia vähän eri hiihtäjiä kuin kauden aiemmat kilpailut, esimerkiksi Björgeniä, ennakoi Heiskanen.

Lue myös: Björgenin sukset menivät Johaugilla – uskoo Magnar Dalenin taikovan hänelle superparin Vasaloppetiin

Nopeaa kilpailua ennakoi myös Marcialongassa 22:nneksi hiihtänyt ja Pyhäjärven SM-hiihdoissa mukana ollut Noora Kivikko.

– Aion hyödyntää pitkää selkääni ja leveitä hartioita ja maksimoida tuulihyödyn! Kunto on hyvä, fiilis odottava ja on hienoa päästä Björgenin kanssa samaan aikana viivalle, kommentoi Kivikko.

Kivikon hiihti viimeistelyharjoituksena viime perjantaina Finlandia-hiihdon reitin

Mielenkiintoinen suomalaisdepytantti Vasaloppetissa on nuorten MM-hiihtojen U23-sarjan 15 kilometrillä 15:nneksi hiihtänyt Remi Lindholm.

– Formen är kanon! Mahtavaa päästä vihdoin mittaamaan itseäni näissä karkeloissa. Tavoite on olla häviämättä yhdellekään ahvenanmaalaiselle, heittää Lindholm haasteen Isac Holmströmin suuntaan.

– Tuiskun Antin kanssa olen oikeastaan vaan treenaillut. Yhden parin tunnin tasuritehon olen tehnyt Rovaniemellä viime viikolla. Juomarepun letku jäätyi ja geelit räjähti reidelle, joten sain oppia siitä, miten ei tehdä Vasaloppetissa, kertoo Lindholm.

Suomalaishiihtäjät Vasaloppetissa:

Heli Heiskanen
Noora Kivikko
Linda Forth

Ari Luusua
Viktor Mäenpää
Hannes Mäenpää
Isac Holmström
Jussi Häkkinen
Kalle Liukkonen
Erik Storvall
Niko Koskela
Olli-Markus Taivainen
Nico Bennert
Remi Lindholm

Naisten kilpailu starttaa kello 8:40 Suomen aikaa ja miesten kello 9:00. Kilpailu on seurattavissa Yle Areensasta ja kello 10:00 lähtien myös TV2:sta.

Lue myös: Vasaloppetissa paluun tekevä Nygaard: Magnar Dalen on taikuri

Lähtölistat

-Petri Ikävalko

 

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit