swix rullahiihto550 90

Luusua yhdeksäs Visma Ski Classics -sarjan kokonaistilanteessa

Ari Luusua on sijalla yhdeksän Visma Ski Classics -sarjan kokonaiskilpailussa ennen kauden päättävää Årefjellsloppetia. Kuva: Magnus Östh / Wsportsmedia

Ari Luusua on sijalla yhdeksän Visma Ski Classics -sarjan kokonaiskilpailussa ennen kauden päättävää Årefjellsloppetia. Kuva: Magnus Östh / Wsportsmedia

Ari Luusua on ennen Visma Ski Classics -sarjan päätösosakilpailua Årefjellsloppetia kokonaiskilpailun yhdeksännälle sijalla.

Sarjaa johtaa tällä hetkellä Emil Persson. Perssonnin voiton voi estää vain Tord Asle Gjerdalen. Käytännössä tämä vaatisi sen, että Gjerdalen voittaisi lauantaisen kilpailun ja Persson jäisi kokonaan ilman pisteitä.

Ari Luusua on yhdeksännellä sijalla. Teoriassa Luusua voi nousta hyvällä hiihdolla kuudenneksi. Tämä vaatisi Luusalta nousua Årefjellsloppetin palkintopallille ja edellä olevilta Anton Karlssonilta, Petter Eliassenilta ja Maxim Vylegzhaninilta alisuorittamista.

Visma Ski Classics -sarjan palkintopotti on säilynyt osakilpailujen peruuntumisesta huolimatta 250 000 eurossa. Kokonaiskilpailun viisi parasta saa palkintorahoja. Ne karkasivat Luusualta väliin jääneen Jizerska Padesatkan myötä. Grand Classics -tapahtumiin kuuluvasssa Tshekin osakilpailussa kokonaiskilpailun pisteitä olisi ollut tarjolla voittajalla 300, kun niitä tavallisista osakilpailuista niitä on tarjolla 200. 

Sarjan kokonaiskilpailun voittaja kuittaa kokonaispalkintopotista 12,77 prosenttia eli 31 925 euroa.

Visma Ski Classics -sarjan miesten kokonaiskilpailun tilanne:

1

EMIL PERSSON

LAGER 157 SKI TEAM

1420

2

TORD ASLE GJERDALEN

TEAM XPND FUEL OF NORWAY

1230

3

OSKAR KARDIN

TEAM RAGDE EIENDOM

1005

4

ERMIL VOKUEV

RUSSIAN WINTER TEAM

900

5

MORTEN EIDE PEDERSEN

TEAM NORDIC ATHLETE

729

6

ANTON KARLSSON

LAGER 157 SKI TEAM

662

7

PETTER ELIASSEN

TEAM RAGDE EIENDOM

602

8

MAXIM VYLEGZANIN

RUSSIAN WINTER TEAM

599

9

ARI LUUSUA

VLTAVA FUND SKI TEAM

513

10

JOHANNES EKLÖFY

TEAM RAMUDDEN

498

Luusua on myös sarjan mäkikilpailussa sijalla yhdeksän. Mäkikilpailussa palkintorahoille pääsee kolme parasta. Voittaja kuittaa potista 3,19 prosenttia eli 7975 euroa.

Naisten kokonaiskilpailussa Heli Heiskanen on sijalla 13. Osallistumalla Årefjellsloppettiin Heiskasella olisi ollut realistiset mahdollisuudet nousta jopa kokonaiskilpailun kymmenen parhaan joukkooon.

Katso kaikki tilanteet sarjan kotisivuilta

-Petri Ikävalko

 

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit