swix rullahiihto550 90

Lylynperä ja Mäki sprinttiykköset Taivalkoskella

Katri Lylynperä aamupäivän karsinnassa. Kuva: Touho Häkkinen

Katri Lylynperä aamupäivän karsinnassa. Kuva: Touho Häkkinen

Katri Lylynperä ja Joni Mäki ottivat ykköstilat maastohiihdon Suomen cupin perinteisen hiihtotavan sprinteissä Taivalkoskella.

Lukuisat kaatumiset värittivät lauantain hiihtoja aina karsinnasta finaaliin asti. Naisten finaalia johtanut Johanna Matintalo meni alamäessä nurin, jolloin voittokilpa ratkaistiin Lylynperän ja Kerttu Niskasen välillä. Lylynperä sai riittävän eron Niskaseen viimeisessä nousussa ja juhli ykköstilaa.

Niskanen oli toinen. Anne Kyllönen löi loppukirissä Jasmi Joensuun ja hiihti kolmanneksi. Finaalin viimeiset sijat menivät Anni Alakoskelle ja Matintalolle.

Miesten finaalissa Lauri Vuorinen teki mykistävän eron kilpakumppaneihinsa ensimmäisessä nousussa. Kaatumien ja sauvan katkeaminen seuraavassa jyrkässä nousussa toi kuitenkin toiset kantaan, eikä Vuorisella ollut enää rahkeita kamppailla voitosta.

Välierässä kaatunut, mutta silti loppukilpailuun päässyt Joni Mäki oli muiden finalistien tavoin kaukana Vuorisesta, mutta moninaisten vaiheiden jälkeen Pyhäjärven Pohdin mies nousi kuin nousikin voittoon Vuokatin sprintin tavoin.

Loppusuoralla Verneri Suhonen oli Juho Mikkosta parempi kirissä hiihtäen toiseksi. Mikkonen oli kolmas, Vuorinen viides ja Juuso Haarala kuudes.

Tulokset

 

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit