KU Swix Pro 550x90px

Maailmancup jatkuu Davosissa ilman pohjoismaalaisia – keskieurooppalaiset ja yhdysvaltalaiset vahvoja sprintin karsinnassa

Rosie Brennan voitti naisten karsinnan. Kuva: Modica/NordicFocus

Rosie Brennan voitti naisten karsinnan. Kuva: Modica/NordicFocus

Maastohiihdon maailmancup jatkuu ilman pohjoismaalaisia hiihtäjiä Sveitsin Davosissa.

Lauantaina hiihdetään vapaan hiihtotavan sprintti, joka käynnistyi yhdysvaltalaiskomennossa. Ruotsalaisten, norjalaisten ja suomalaisten puuttuessa kärkeen hiihtivät keskieurooppalaiset ja yhdysvaltalaiset urheilijat. 

Naisten karsinnassa USA otti kaksoisvoiton, kun ykkössijan vei Rosie Brennan ja kakkoseksi hiihti Sophie Caldwell Hamilton.

Kaikkiaan naisten karsintaan osallistui 51 naista, kun Rukalla sprintin karsinnan hiihti 76 naista. Lukuisten huippunimien poissaolosta huolimatta karsinnassa piti hiihtää kiireellä, sillä paikka erähiihdoissa heltisi vajaa 12 sekuntia voittajaa heikommalla ajalla.

Miesten karsinnan voitti Lucas Chavanat. Ranskalainen vei karsinnan nimiinsä myös vuosi sitten. Tuo kerta on myös edellinen kerta, kun joku muu kuin Johannes Kläbo on voittanut karsinnan.

Chavanat teki 1,7 sekunnin eron Italian Federico Pellegrinoon. Isäntämaan Janik Riebli oli kolmas. Miesten erähiihtoihin pääsi reilut seitsemän sekuntia voittajaa hitaampana.

Viime vuoden karsinnan viidennestä sijasta huolimatta Johannes Kläbo voittamaan vuoden 2019 Davosin maailmancupin sprintin. Lauantaina tuloslistalle saadaan toinen nimi ykköseksi, sillä norjalainen ei ole mukana maailmancupissa.

Erähiihdot käydään iltapäivällä. 

Tulokset

 

MM-hiihdot

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit