swix rullahiihto550 90

Maailmanmestari Sundling Helsinki Ski Weeksin sprinttiin

Maailmanmestari Jonna Sundling on houkuteltu mukaan Helsinki SKi Weeksin sprinttin. Kuva: NordicFocus

Maailmanmestari Jonna Sundling on houkuteltu mukaan Helsinki SKi Weeksin sprinttin. Kuva: NordicFocus

Hiihtoliitto tiedottaa, että Oberstdorfin MM-hiihtojen kaksinkertainen maailmanmestari Jonna Sundling nähdään ensi talvena Olympiastadionilla hiihdettävässä Helsinki Ski Weeksin sprintissä. 

Lisksi Hiihtoliiton on nimennyt lähettiläiksi miesten parisprintin hopeamitalistit Ristomatti Hakola ja Joni Mäki nähdään Stadion Sprint -kisaladulla helmikuun lopulla. Aiemmin Johannes Hösflot Kläbo ja Krits Pärmäkoski ovat lupautuneet tapahtumaan.

Sundling kehuu tiedotteessa Helsinki Ski Weeks -konseptia.

– Suomi on hiihdon suurmaa ja kisaaminen Helsingin keskustassa on huikea konsepti, josta olen todella innostunut. Jokainen mahdollisuus tuoda maastohiihtoa esille laajemmalle yleisölle on minulle tärkeä, toteaa Sundling.

Stadion Sprint hiihdetään heti Pekingin talviolympialaisten jälkeen 24. helmikuuta. Kutsukilpailuun on luvassa huipputasoinen kattaus urheilijoita.

– Uusien kiinnitysten ja jo viime vuonna vahvistettujen urheilijalähettiläiden, muun muassa Johannes Høsflot Klæbon, myötä on hyvin todennäköistä, että Olympiastadionilla nähdään useampi olympiamitalisti yhtä aikaa, ennustaa Hiihtoliiton markkinointipäällikkö Jari-Pekka Jouppi.

Ennen näytöskilpailua Olympiastadionille ja sen ympäristöön tehtävä latu on useiden viikkojen ajan tavallisten hiihtäjien käytössä.

Sprinttilatu tulee olemaan noin kilometrin pituinen.

Tapahtumaa rakentava Mikko Saarinen kertoi ISTV:n lähetyksessä, että Stadion Sprintissä panostetaan voimakkaasti elämyksellisyyteen ja viihtyvyyteen.

Heslinki Ski Weeks oli tarkoitus järjestää jo viime talvena, mutta koronapandamia pakotti siirtämään tapahtuman vuodella eteen päin.

-Petri Ikävalko

 

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit