KU Swix Pro 550x90px

Maajoukkueen valmennusjohto pureskelee MM-hiihtojen valinnat maanantaiksi

Juho Mikkonen (oikealla) antoi vahvan näytön sprinttikunnostaan. Kuva: Touho Häkkinen

Juho Mikkonen (oikealla) antoi vahvan näytön sprinttikunnostaan. Kuva: Touho Häkkinen

Maastohiihdon MM-näytöt on annettu. Maajoukkueen valmennusjohto selvittää maanantaiksi kärkihiihtäjistä aloittaen lajivalinnat ja nimeää sen jälkeen Oberstdorfin kisajoukkueeseen 8–9 mieshiihtäjää ja noin kahdeksan naista.

Ennen Pyhäjärven SM-kisoja tilanne oli jo niin selvä, että joukkueeseen kartoitettiin lähinnä neljättä sprinttihiihtäjää Joni Mäen, Ristomatti Hakolan ja Lauri Vuorisen seuraksi.

– Meillä oli kolme selkeää sprinttiehdokasta joukkueeseen ja siihen katsottiin täällä neljättä edustajaa, maajoukkueen päävalmentaja Teemu Pasanen totesi SM-hiihtojen päätteeksi.

Vuorinen otti perinteisen sprinttimestaruuden varmasti, kun myös distanssipuolelle tähtäävät edustusmiehet Hakola, Mäki, Iivo Niskanen ja Perttu Hyvärinen jäivät pois Pyhäjärven kisojen viimeiseltä matkalta.

Juho Mikkonen otti SM-sprintissä hopean ja tarrasi samalla neljänteen sprinttipaikkaan. Pasanen laukoo lopullisen nimilistan maanantaina ja jätti naisten tilanteen kommentoinnin tykkänään naisten vastuuvalmentajalle Ville Oksaselle.

– Selvitämme nyt, mitä matkoja kukin hiihtää. Täytyy katsoa, että saadaan joka matkalle oikeat neljä urheilijaa. Myös joukkueen lopullinen koko riippuu matkavalinnoista, Pasanen totesi.

Viestipaikat jaetaan Oberstdorfissa

Oksanen kommentoi valintatilannetta Pasastakin varovaisemmin.

– Katsoimme SM-kisoissa viimeisiä edustuspaikkoja ja pohdimme seuraavaksi matkajakoa, Oksanen kertoi.
– Saimme SM-kisoissa lähinnä vahvistusta jo aiemmin kaavailtuun tilanteeseen. Kaikki kyseeseen tulevat hiihtäjät ovat hiihtäneet maailmancupia, joten täällä ei tullut valintojen kannalta mitään uusia nimiä esiin.

Naisten viestivalinnat ovat Oksasen mukaan ajankohtaisia vasta Oberstdorfin ensimmäisten starttien jälkeen.

– Katsotaan, mikä on paras joukkue juuri siinä kohdassa kisoja, Oksanen sanoi.

Naisten viesti hiihdetään Oberstdorfin MM-kisoissa 4. maaliskuuta. Kisat alkavat 24. helmikuuta ja päättyvät 7. maaliskuuta.

Katso myös: Oberstdorfin MM-hiihtojen ohjelma

STT–Pasi Rein

 

MM-hiihdot

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit