swix rullahiihto550 90

Maalikamerakuva ratkaisi, Malvalehto toinen

Naisetn palkintojako Oloksen pimenevässä illassa. Kuva: Hevoskuuri.fi

Naisetn palkintojako Oloksen pimenevässä illassa. Kuva: Hevoskuuri.fi

Naisten perinteisen sprintin voittaja tarkistettiin maalikamerakuvasta. FIS Tykkikisan voitti Puolan Justyna Kowalzcyk, Mona-Liisa Malvalehto oli toinen ja Anne Kyllönen kolmas. Miesten kisassa Toni Ketelä oli seitsemäs.

Oloksen FIS Tykkikisan loppusuora nousi ylämäkeen. Paras suomalaishiihtäjä, aamun aika-ajojen nopein ja kisan kakkonen, Mona-Liisa Malvalehto kommentoi rataa seuraavasti.

- Ei tämä mikään suosikkirata ollut, lopussa joutui vaihtamaan haarakäynnille, mutta lopputulos on hyvä, Malvalehto sanoi.

Puolessa välissä kisaa Malvalehto taisteli kolmannesta tilasta, mutta nousi lopussa taistelemaan voitosta Justyna Kowalzykin kanssa. Maalikamerakuvan perusteella puolalainen merkattiin voittajaksi ajalla 3.05,0516, kun Malvalehdon ajaksi saatiin 3.05,0566.

Katso video:


- Hyvin jaksoin finaalin, ja jostakin sain kaivettua voimaa loppuun, vaikka puolessa välissä kisaa huonolta näyttikin.

- Kauteen valmistautuminen on mennyt suunnitelmien mukaan. Pikku hiljaa alkaa olla iskukunnossa. Olemme olleet perheen kanssa Levillä harjoittelemassa ja jatkamme vielä viikon, kertoi Malvalehto.

Malvalehto ei halunnut spekuloida suuremmin tulevaa maailmancup-kautta ja odotuksia. Toiveena on, että jaksamista löytyy entistäkin paremmin myös viimeisiin eriin.

Palkintopallilla nähtiin toinenkin suomalainen, kun vahvasti Suomen Cupissa esiintynyt Anne Kyllönen nousi kolmanneksi ajalla 3.07,02. Hyvin alkanut alkukausi antaa uskoa tekemiseen.

- En ole vielä parhaassa kisakunnossa, mutta toivottavasti menen kisa kisalta eteenpäin, Kyllönen kertoo.

Kyllönen jättää todennäköisesti lauantain perinteisen kisan väliin.

- Pakko vähän käyttää järkeä, kun on tullut niin paljon kisoja jo alkukaudesta. Päivä oli pitkä, kun aamulenkki starttasi jo 6:30. Ei olisi haitannut vaikka päivä olisi saatu vietyä nopeammin läpi, kommentoi Kyllönen.

Erityisesti sprintissä viime kaudella loistanut Kyllönen tähtää maailmancupissa normaalimatkoille ja viestikin kiinnostaa. Sprintti ei ole ollut Kyllösen harjoituskaudella millään tavalla painopistealueena.

Olos kazakitKazakstaniin kolmoisvoitto. Kuva: Hevoskuuri.fi

Miesten kisoissa nähtiin kazakstanilaisten kolmoisvoitto. Alexey Poltoranin oli nopein ajalla 3.20,64. Kazakstanilaisten menestyksen täydensi Nikolai Chepotkon toinen ja Denis Volotkan kolmas sija. Paras suomalaismies oli välieränsä kolmanneksi hiihtänyt Toni Ketelä.

- Siihen nähden, ettei viikkoon ole tuntunut oikein hyvältä, kun kropassa on ollut kireyttä, niin olen tyytyväinen tulokseen, Ketelä kertoo.

Perjantai-iltana Ketelä aikoo suunnata hierottavaksi ja lauantaina edessä on perinteisen kymmenen kilometriä.

Martti Jylhä pääsi Ketelän tavoin välieriin, jäi eränsä viimeiseksi, mutta vakuutti olevansa tyytyväinen kuntoonsa.

-Takana on hyvä harjoituskausi, mutta isku kaipaa vielä pientä viilausta, kommentoi Jylhä ja spekuloi vielä pakkaskelin suksivalintaa kosteuden laskiessa ladun pintaan.

Lauantaina Oloksella hiihdetään naisten perinteisen 5km ja miesten perinteisen 10 kilometrin kisat. Sunnuntaina vuorossa on vapaan hiihtotavan naisten 10 kilometrin ja miesten 15 kilometrin kisat.

Tuloksia, finaalit,
Miehet:
1. Alexey Poltaranin, Kaz
2. Nikolay Chebotko, Kaz
3. Denis Volotka, Kaz
4. Andrew Newell, USA
5. Ivan Amisimov, Rus
6. Siim Sellis, Est

Naiset:
1. Justyna Kowalzcyk, Pol
2. Mona-Lisa Malvalehto, Fin
3. Anne Kyllönen, Fin
4. Evgenia Shapovalova, Rus
5. Anastasia Dotsenko, Rus
6. Ida Sargent, USA

>> Järjestäjien tulossivu

 

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit