KU Swix Pro 22 550x90px

Maastohiihdon ensi talven maailmancup-kalenteri on julkaistu

Worldcuptotal2011_introKansainvälinen Hiihtoliitto FIS on julkaissut tulevan kauden 2011–2012 maailmancup-kalenterin Slovenian Ljublanassa pitämässään kokouksessaan. Kausi alkaa Norjan Beitostölenistä 19. marraskuuta.

Worldcuptotal2011Justyna Kowalczyk hallitsi viime kauden maailmancuppia ennen Marit Björgeniä ja Arianna Follisia. Jatkuuko Justynan hallinta myös ensi kaudella? Kuva: Hevoskuuri.fiKansainvälinen Hiihtoliitto FIS on julkaissut tulevan kauden 2011–2012 maailmancup-kalenterin Slovenian Ljublanassa pitämässään kokouksessaan. Kausi alkaa Norjan Beitostölenistä 19. marraskuuta. Norjasta hiihtosirkus jatkaa matkaansa Suomen Kuusamoon, jossa viimevuotiseen tapaan hiihdetään kolmipäiväinen minitour.

Kalenterin runko on hyvin pitkälle samankaltainen viime vuosiin verrattuna väliaikalähtökilpailujen ollessa vähemmistönä kalenterissa. Davosissa sentään palataan 11 vuoden tauon jälkeen suosittuihin15 ja 30 km:n kilpailuihin vapaalla tyylillä ja väliaikalähtökilpailuina. Moskovan keskustan sprinttikilpailun järjestäminen ei ole vielä varmistunut ja päätös siitä tehdään 30. kesäkuuta mennessä. Mikäli Moskovassa ei hiihdetä, niin kilpailu siirretään Rybinskiin. Kausi päättyy tuttuun tapaan Skandinaviaan ja Falunin finaalitourille maaliskuun puolessa välissä.

Tour de Ski alkaa perinteisesti Oberhofista Saksasta 29.12. ja päättyy Val di Fiemmen kuuluisaan nousuun 8.1.2012. Uutuutena Tourilla on kolmannen kilpailun lisääminen Toblachin yhteyteen. Tämä käydään lyhyenä väliaikalähtökilpailuna.

Ensi kaudelle on tullut myös muutama uusi sääntö. Yhdistelmähiihtoa kutsutaan jatkossa jälleen skiathlonin nimellä, jottei sitä sekoiteta takaa-ajokilpailuun. Jatkossa halutaan entistä tasokkaampia maailmancupin kilpailuja ja siksi sekä miehissä että naisissa viime kauden maailmancupin viiden kovimman maan kokonaiskilpailussa on osallistuttava jokaiseen maailmancupin tapahtumaan vähintään kolmen urheilijan voimin yhtä poikkeusta lukuun ottamatta. Suomi kuuluu naisissa tähän joukkoon.

Kauden avauksessa kokeillaan myös uutuutta, että kuumassa ryhmässä sijoitettaisiin aina yksi hiihtäjä jokaisen kuuman ryhmän hiihtäjän väliin. Eli maailmancupin johtajan ja kakkosen lähtöväliä olisi yksi minuutti, näin kovimmille hiihtäjille taattaisiin paremmin tv-näkyvyyttä. Mikäli kokeilu onnistuu, niin se otetaan käyttöön myös kauden muissa väliaikalähtökilpailussa.

Voit katsoa kauden 2011–2012 kalenteria täältä:

Pitkän suunnitelman kalenteri on nähtävissä täällä:

Lähde: FIS cross-country

Banner Swix Pro22 550 350

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit