KU Swix Pro 550x90px

Maastohiihtäjiä valittiin Sotshin olympialaisiin

Hyvän alkukauden hiihtänyt Kerttu Niskanen on Sotshiin valittujen hiihtäjien joukossa. Kuva: Laiho/NordicFocus

Hyvän alkukauden hiihtänyt Kerttu Niskanen on Sotshiin valittujen hiihtäjien joukossa. Kuva: Laiho/NordicFocus

Sotshin Olympiajoukkue täydentyi 14:llä urheilijalla. Maastohiihtäjiä valittiin yhdeksän hiihtäjää, kuusi naista ja kolme miestä.

Suomen Olympiajoukkueeseen on nimetty alkukauden onnistumisten perusteella 14 urheilijaa neljästä lajista. Nyt valituista kokenein on kuudensiin Olympiakisoihinsa valittu mäkihyppääjä Janne Ahonen. Ensikertalaisia nimettiin viisi.

Lumilautailun halfpipeen valittiin maailmancupkauden avauskisan voittanut Janne Korpi. Vancouverin Olympialaisten hopeamitalisti Peetu Piiroinen nimettiin tässä vaiheessa slope styleen. Lumilautacrossiin saadaan ensimmäistä kertaa suomalaisedustaja, kun maailmancupkauden avauksessa kuudenneksi sijoittunut Anton Lindfors valittiin joukkueeseen.

Maastohiihtoon valittiin alkaneen kauden näyttöjen perusteella kuusi naista: Anne Kyllönen, Krista Lähteenmäki, Kerttu Niskanen, Riitta-Liisa Roponen, Aino-Kaisa Saarinen ja Riikka Sarasoja-Lilja. Miehistä nimettiin Matti Heikkinen, Sami Jauhojärvi ja Martti Jylhä. Maastohiihdossa on huomioitu annetut näytöt suhteessa Sotshiin kilpailumatkoihin ja hiihtotapoihin. Lajin valmennusjohto päättää matkakohtaiset edustukset.

Ensimmäinen kisajoukkueeseen nimetty mäkihyppääjä on Janne Ahonen, joka oli mukana jo Lillehammerissa 1994. Yhdistetyssä joukkueeseen valittiin viime vuosina suurin harppauksin kehittynyt nuori Ilkka Herola (s.1995).

- Nyt nimetyt urheilijat ovat alkukauden aikana osoittaneet, että heillä on mahdollisuus sijoittua valintakriteerien mukaisesti henkilökohtaisessa kisassa 16 parhaan joukkoon. Tuoreimmat näytöt ovat viime viikonlopulta, jolloin suomalaisurheilijat onnistuivat erinomaisesti laajalla rintamalla. Kaiken kaikkiaan tilanne näyttää tällä hetkellä oikein hyvältä, sanoo Olympiajoukkueen johtaja Mika Kojonkoski.

Suomen Olympiajoukkueessa on nyt 24 urheilijaa, lopullinen koko tullee olemaan 100-110. Suomen joukkueen valinnoissa noudatetaan ns. "jatkuvan valinnan" periaatetta, eli urheilijoita voidaan valita sitä mukaa kun valintakriteerit täyttyvät. Näin urheilijoille halutaan taata paras mahdollinen valmistautuminen itse kisoihin. Ensimmäiset valinnat julkistettiin 30.10. ja Olympiajoukkueeseen voidaan nimetä lisää yksilöurheilijoita vielä 13.1, 20.1, ja 27.1. Naisten jääkiekkojoukkue julkistetaan keskiviikkona 18.12. ja miesten jääkiekkojoukkue 7.1.

>> Joukkueen esittely:

- OK tiedotus

 

 

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit