KU Swix Pro 22 550x90px

Majdic ja Jönsson parhaat Tukholman kuninkaanlinnan maisemissa

Tukholman Gamla stan ja kuninkaanlinnan ympäristö olivat tämänpäiväisen maailmancupin sprinttikilpailun näyttämönä.

Tukholman Gamla stan ja kuninkaanlinnan ympäristö olivat tämänpäiväisen maailmancupin sprinttikilpailun näyttämönä. Kaunis sää oli houkutellut runsaasti tukholmalaisia seuraamaan tätä jo perinteikkääksi muodostunutta kuninkaallista hiihtotapahtumaa. Ja tänä vuonna aiemmista vuosista poiketen myös latu pysyi hyvässä kunnossa koko kilpailun ajan.

Naisten sprintissä ylivoimaisesti parasta vauhtia piti Slovenian Petra Majdic, joka jätti toiseksi hiihtäneen norjalaisen Marit Björgenin kauas taakseen. Majdic hallitsi päivän kilpailua suvereeniin tyyliin ollen myös karsinnan nopein. Voitollaan Majdic varmisti samalla myös sprintticupin voiton, joka oli hänen uransa kolmas. Majdicin juhlinnassa oli myös hiukan haikeutta mukana, sillä tämä oli mitä todennäköisimmin hänen viimeinen kansainvälinen sprinttikilpailunsa. Myös Majdicin aikeissa on lopettaa tämän kauden jälkeen. Kolmanneksi hiihti Norjan nuori sprinttilupaus Maiken Caspersen Falla.

Miesten sprintti päättyi ruotsalaisjuhliin, kuten kuningas Carl Gustav oli etukäteen toivonutkin. Emil Jönsson hiihti suosikkikisassaan finaalin voittajaksi, Norjan Petter Northug oli toinen ja hänen maanmiehensä karsinnan voittanut Ola Vigen Hattestad kolmas. Jönsson hiihti päivän kilpailun pitovoiteilla, kun taas norjalaiset ja suurin osa miehistä lykkivät tasatyöntöä ilman pitoa. Jönssonin taktiikka osoittautui parhaimmaksi hänen säästäessä voimia ylämäissä erävaiheessa ja hänellä riitti eniten paukkuja finaaliin ja hän oli ylivoimainen loppunousussa. Myös Hattestad oli lisännyt finaalin pidot suksiinsa. Emil Jönsson voitti myös miesten sprintticupin ja juhli maalissa todella villisti voittoaan. Kaikesta näki, että tätä voittoa ei haluttu antaa norjalaisille.

Suomalaisista välieriin selvisivät Aino-Kaisa Saarinen ja Matias Strandvall, mutta molemmat jäivät A-finaalin ulkopuolelle. Saarinen hiihti välierässään neljänneksi eikä hänen aikansa riittänyt aikavertailussa finaalipaikkaan. Lopputuloksissa Aikku oli kahdeksas. Miesten välierissä Strandvall jäi välierässään viidenneksi, eikä hänelläkään ollut asiaa loppukilpailuun.

Vain Tukholman kisaan osallistuva Pirjo Muranen, Kerttu Niskanen ja Anne Kyllönen putosivat selvästi jatkosta puolivälierissä, kuten miehissä Sami Jauhojärvi.

- Tero Viljanen

Banner Swix Pro22 550 350

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit