KU Swix Pro 22 550x90px

Majdic ja Manificat voittoihin Tour de Barentsin avausetapilla

tdb_podium060411_introTour de Barents hiihtokiertue käynnistyi Norjan Tanassa perinteisen hiihtotavan normaalimatkoilla.


tdb_podium060411Miesten kärkikolmikko. Kuva: Aapo LaihoTour de Barents hiihtokiertue käynnistyi Norjan Tanassa perinteisen hiihtotavan normaalimatkoilla.

Naisten kilpailun voittoon hiihti uransa päättävä Slovenian Petra Majdic, ennen suomalaisia Kerttu Niskasta ja Krista Lähteenmäkeä. Majdic oli voiton jälkeen hieman yllättynyt, sillä on viimeiset kaksi viikkoa hiihtänyt ainoastaan vapaata. "Täydellinen kisa, sillä luulin että tauko perinteisen hiihdosta olisi vaikuttanut enemmän. Rata sopi minulle erinomaisesti, sillä nousut olivat hiihdettäviä ja kelikin oli nopea.", kommentoi Majdic, joka on tullut hakemaan tosissaan myös kokonaiskiertueen voittoa. "Huominen vapaan hiihtotavan kilpailu ja lauantain sprintti hyvityssekunteineen ovat minulle tärkeitä, sillä en usko olevani nopeimpien joukossa sunnuntain ylämäkihiihdossa", epäröi päivän voittaja.

Miesten kisassa käytiin tiukka taisto, kun Ranskan Maurice Manificat ja Sami Jauhojärvi taistelivat voitosta. Kärkipaikka vaihteli koko ajan ja väliajoista perillä ollut Manificat kruunattiin voittajaksi. "Kuulin väliaikoja ja tiesin tilanteen. Loppu kulki tänään hyvin", totesi hyväntuulinen voittaja. Vapaan hiihtotavan taitajana tunnettu Manificat on parantanut myös perinteisen tasoaan: "Tällä kaudella olen keskittynyt perinteisen harjoitteluun ja se tuottaa tulosta. Tänään myös sukset toimivat erinomaisesti". Samalla Roberto Galin voitelulla hiihti myös kisan kolmas, Ranskan Jean-Marc Gaillard.

Alle 20 –vuotiaiden K-Citymarket Junior Tourin avausetapin voittoon tyttöjen puolella hiihti Vieremän Koiton Marjaana Pitkänen ennen Norjan Ine Loevlienia ja Italian Depora Angreiteria. Pitkänen totesi kisan käynnistyneen hieman nihkeästi: "Eka kierros meni rytmiä hakiessa, mutta toinen kierros kulki hienosti ja sain vetoapua naisten sarjan Anne Kyllöseltä, joka oli ensimmäisellä kierroksellaan", sanoi Pitkänen

Poikien K-Citymarket Junior Tour De Barentsin voittoon hiihti vakuuttavasti, niin ikään Vieremän Koitoa edustava Iivo Niskanen, joka johti kisaa jo puolessa matkassa, kuuden kilometrin kohdalla noin puolella minuutilla. Vakuuttava voittaja totesi hiihdostaan: "Tänään meno oli helppoa. Viime viikonlopun Nuoren SM –hiihdot avasi paikkoja ja vaikka luulin aloittaneeni hieman liian kovaa, myös loppu kulki. Hän myös hieman yllättynyt ylivoimastaan: "Keli ja rata oli nopea, joten luulin että eron tekeminen olisi hankalaa."

Tour de Barents jatkuu torstai-iltana Inarin Juutuanvaaralla vapaan hiihtotavan yhteislähtökilpailulla klo 17.30

Tulokset:
>>Miesten tulokset
>>Naisten tulokset
>>Poikien tulokset
>>Tyttöjen tulokset

Banner Swix Pro22 550 350

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit