KU Swix Pro 22 550x90px

Majdicin voittokulku jatkuu, Heikkinen nousi miesten kiertueen kärkeen

MajdicHeikkinen_intro090411Petra Majdic vei nimiinsä jo kolmannen Tour de Barents –etapin voittamalla perinteisen hiihtotavan sprinttikilpailun. Matti Heikkinen nousi miesten Tourin kärkeen.

MajdicHeikkinen090411Majdic ja Heikkinen pitävät Tourin keltaista liiviä yllään. Kuva: Aapo LaihoPetra Majdic vei nimiinsä jo kolmannen Tour de Barents –etapin voittamalla perinteisen hiihtotavan sprinttikilpailun. Majdic hallitsi suvereenisti eriään, mutta finaalissa toiseksi sijoittunut Kerttu Niskanen ja kisan kolmas Slovakian Alena Prochazkova tarjosivat tiukan vastuksen. "Hiihdin ehkä liian kovaa välierässä", arveli päivän voittaja. "Finaalissa keskityin enemmän taktiikkaan ja seurasin Kertun ja Alena edesottamuksia ja vastasin niihin." kertasi Majdic.

Miesten kilpailun vei kovalla loppuvedolla Matias Strandvall ennen Lasse Paakkosta ja Viron Kein Einastea. Strandvall ja Einaste eivät ole mukana kokonaiskiertueella, jossa tilanne on todella tiukka. Tänään hienosti neljänneksi sprintannut Matti Heikkinen nousi kiertueen kärkeen 13 sekunnin turvin ennen Ranskan Jean-Marc Gaillardia. Kolmantena päätösetapille sunnuntaina starttaa Maurice Manificat (+24,2) Viisi parasta starttaavat huomiseen päätöskisaan minuutin sisällä.

StrandvallPaakkonen090411Strandvall ja Paakkonen rokkasivat kisan jälkeen. Kuva: Aapo LaihoKeltaisen liivin napannut Heikkinen oli tyytyväinen päivän suoritukseensa: "Kisa oli kauden paras sprintti, vaikka uskon pystyväni parempaankin", kommentoi Heikkinen. Huomisesta takaa-ajokisasta Heikkinen odottaa tiukkaa: "Ranskalaiset antavat kovan haasteen, mutta myös Lukas Bauer on lähellä ja uskon että hän on vahva. Palautumiseen Heikkisellä oli kuitenkin resepti valmiina. "Kunnon satsi perunamuusia ja poronkäristystä, niin eiköhän sillä huomenna kulje", suunnittelee Heikkinen

Tyttöjen K-Citymarket Junior Tourilla Marjaana Pitkänen kaappasi keltaisen liivin jälleen itselleen ollen sprintin toinen, kisaa suvereenisti hallinneen Susanna Saapungin jälkeen. Poikien K-Citymarket Junior Touria hallitsee täydelllisesti Vieremän Koiton Iivo Niskanen. Tänään hän karkasi ylivoimaiseen voittoon ennen Perttu Hyväristä, joka nappasi jo kolmannen kakkossijansa kiertueen etapeilla. Kokonaistilanteessa Niskanen johtaa Hyväristä 2:15.

Huominen päätösetappi Ounasvaara Climb (korkeusero: 104 m) alkaa junioreiden osalta klo 11.30 ja yleisten sarjojen osalta klo. 13.30

Tulokset:

Banner Swix Pro22 550 350

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit