KU Swix Pro 550x90px

Mäkäräinen ja Seppälä takaa-ajon voittoihin Kontiolahden GP-kilpailuissa

Viimeisen paikan nolla-ammunta jätti Mäkäräiselle hyvän maun suuhun viikonlopun kisoista. Kuva: KontU/Piia Kinnunen

Viimeisen paikan nolla-ammunta jätti Mäkäräiselle hyvän maun suuhun viikonlopun kisoista. Kuva: KontU/Piia Kinnunen

Kontiolahden Urheilijoiden Kaisa Mäkäräinen ja Haapajärven Kiilojen Tero Seppälä voittivat takaa-ajot GP-kilpailuissa Kontiolahdella. Kilpailut olivat suomalaisille myös osa Puuilo-cupia. Molemmat ottivat ykkössijansa selvällä erolla.

Mäkäräinen oli kilpailussa ylivoimainen, sillä Venla Lehtonen ylsi toiseksi viisi minuuttia hävinneenä. Erika Jänkä oli kolmas. Mäkäräinen ampui kilpailussa 1+1+1+0 ohilaukausta.

– Parasta (tässä viikonlopussa) oli varmaan viimeisen paikan nollat ja se, että ammunta tuntuu aika hyvältä, vaikka tänäänkin tuli kolme sakkoa. Toisella makuulla varsinkin oli aika hyvä rytmi ja pystyt tuntuvat tosi vahvalle ja varmalle, valitettavasti sieltä karkasi yksi laukaus. Antaa kuitenkin itseluottamusta, että tekeminen tuntuu ihan hyvälle. Hiihto oli vielä torstaina ja perjantaina harjoituksissa aika epätoivoista, mutta hyvin elvyin viikonloppuun, tänään vähän kovin puristus puuttui, kun yksinään hiihtelin. Toki yritin ihan reippaasti tulla varsinkin nuo neljä ekaa kierrosta, Mäkäräinen sanoi.

Hän kilpailee mahdollisesti ensi lauantaina Kontiolahden FIS-kisoissa vapaan kympin.

Seppälä ampui 0+0+1+1 ohilaukausta ja ehti maaliin 41 sekuntia ennen Venäjän Semen Suchilovia. Sergei Korastilev oli kolmas. Edellispäivän voittaja Dmitry Malyshko ei lähtenyt matkaan lainkaan, joten pikakilpailun kakkoseksi yltänyt Seppälä pääsi ladulle ensimmäisenä.

– Hyvät ammunnat, hyviä tasaisia suorituksia siellä viikonloppuna. Ei tänään aivan takki auki kisaan voinut lähteä. Kun ammuin makuut hyvin, ero kasvoi ja sitten oli luottavaisempi mieli ja pystyin hiihtämään kevyesti. Hiihto oli tänään vähän raskaampaa kuin eilen, toisaalta en mennytkään niin ahtaalle kuin eilen. Ihan kokonaisuutena hyvä viikonloppu, ei mitään terävää tekemistä, Seppälä tuumi.

If Ålandin Jenny Fellman ja Tuusulan Voima-veikkojen Jaakko Ranta olivat 22-vuotiaiden nopeimmat.

– Tuntui hyvältä. Latu oli tänään kovempi kuin eilen, se oli mukavaa. Yritin aloittaa kilpailun hallitusti. Ammuntaan olen todella tyytyväinen. Olen tyytyväisempi tähän päivään kuin eiliseen, hyvän viikonlopun tehnyt Fellman sanoo.

– Täysin tyytyväinen pitää päivän tekemiseen olla. Penkalla oli loistavaa tekemistä, vain yksi sakko viimeiseltä paikalta. Vähän jäi hampaankoloon se, että molemmat venäläiset jäivät etupuolelle, mutta tyytyväinen voi olla, neljänneksi miesten kilpailussa yltänyt Ranta summaili tyytyväisenä.

Tulokset

 

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit