swix rullahiihto550 90

Malvalehto finaalin viides

Mona-Liisa Malvalehto oli viides Quebecin sprintissä. Kuva: Hemmersbach/NordicFocus

Mona-Liisa Malvalehto oli viides Quebecin sprintissä. Kuva: Hemmersbach/NordicFocus

Mona-Liisa Malvalehto sijoittui viidenneksi Quebecin vapaan tyylin sprinttikisassa. Voittoon hiihti USA:n Kikkan Randall. Miesten ykkönen oli Emil Jönsson.

Aika-ajon nopeimman ajan hiihtänyt suomalainen jäi finaalivoittaja Kikkan Randallista 2,9 sekuntia. Toiseksi sijoittui norjalainen Maiken Caspersen Falla ja kolmanneksi ruotsalainen Ida Ingemarsdotter.Malvalehdon edelle ylsi myös norjalainen Ingvild Flugstad Östberg. Anne Kyllösen tie tyssäsi välierissä. Hän jäi erässään neljänneksi, 1,5 sekuntia voittaja Randallille hävinneenä.

- Aika-ajo oli aivan uskomaton: suksi oli hyvä, hiihdin rennosti ja viimeisen sata metriä painoin. Olin ihmeissäni aikaerosta. Olen kyllä todella tyytyväinen tähän päivään, kun eilinen painaa vielä, Malvalehto kertoo.
Vapaan hiihtotavan henkilökohtaisessa sprintissä hiihdettiin kaksi kertaa 800 metrin lenkki. Omia eriään hallinnut Malvalehto taipui finaalissa viidenneksi.

- Olisihan se kiva olla podiumilla. Taisi olla minulta paras vapaan sprintti koskaan. Latu oli aivan mössöä ja kun siihen satoi vielä nihkeää lunta päälle, niin voin sanoa, etten tykännyt radasta. Olin finaalissa koko ajan todella tiukoilla. Sain huonon startin ja viimeinen finaali hiihdettiin aika kovaa. Yllättävän hyvin pystyin vielä loppusuoralla taistelemaan. Toki halusin palkintopallille, mutta olen todella tyytyväinen. Viime vuonna en jaksanut hiihtää neljää erää ja nyt jaksoin taistella finaalin loppusuoralle saakka.

Kyllönen karsiutui finaalista sijoittuen kokonaiskisassa seitsemänneksi.

- Kaksjakoiset tunnelmat. Ihan kohtuullinen vaparin sprintti, mutta en missään nimessä voi olla tyytyväinen, kun tavoite oli A-finaalissa ja jäin paikasta vain muutaman kymmenyksen. Ei vaan lopussa löytynyt iskukykyä. Horjahdin lopussa, kun alusta on epätasainen. Toisaalta hiihto ja tekeminen muutenkin on mennyt todella paljon eteenpäin, Kyllönen kertoo.

Suomalaismiehistä paras oli Anssi Pentsinen, joka sijoittui välierässään neljänneksi. Martti Jylhä putosi jatkosta puolivälierissä ja Matias Strandvall aika-ajossa.

Emil Jönsson ja Teodor Peterson ottivat finaalissa Ruotsille kaksoisvoiton. Kolmanneksi hiihti venäläinen Aleksei Petuhov.

Pentsinen oli vapaan sprintin paras suomalaismies yhdeksännellä sijallaan.

- Ihan positiivinen fiilis. Tämä oli minun uran kolmanneksi paras sijoitus. Olisihan siinä ollut saumaa pidemmällekin. Tein loppusuoralla hätäisen vaihdon toiseen laitaan ja oletin, että pääsen sieltä ohi, se oli kuitenkin ihan pehmeänä ja voimat eivät riittäneet ohittamaan. En tiedä olisinko toisella taktiikalla edennyt finaaliin. Ensi viikonloppuna jatketaan vapaan sprinttejä ja luultavasti torstaina hiihdän normimatkan.

Puolivälierässään huonon lähdön saanut Jylhä nousi loistavalla hiihdolla jo toiseksi, mutta jäi loppusuoralla pussiin ja tasaisen erän neljänneksi karsiutuen näin välieristä. Kokonaiskisassa Jylhä sijoittui 17:nneksi.

- Olen vähän kyllä pettynyt. Siinä oli vähän ahdasta ja löin sauvani sukseen. Ajattelin korjata sijoituksen heti paremmaksi, kun kukaan ei odota ja onnistuin siinä. Olin katsonut paikan valmiiksi ja onnistuin nousemaan toiseksi. Koko ajan piti kovaa puolustaa paikkaa, mutta onnistuin siinä. Omasta mielestä minulla oli fyysisesti voimia ja mahdollisuuksia, mutta oli vissiin vähän liian mukava olo olla toisena.

Magnar Dalen oli kohtuullisen tyytyväinen suomalaisten esityksiin.

- Taistelimme hyvin sekä naisissa että miehissä. Olen kohtuullisen tyytyväinen, mutta toki tavoitteena on aina se, että urheilija on palkintopallilla. Mona-Liisa, Anne, Martti ja Anssi onnistuivat tänään ja heillä on mahdollisuuksia. Palkintopalli on koko ajan lähempänä, ehkä jo ensi viikonloppuna joku nousee podiumille.

Quebecin sprinttifinaalit

Naiset

1. Kikkan Randall (USA) 3.40,2
2. Maiken Caspersen Falla (NOR) + 1,1
3. Ida Ingemarsdotter (SWE) + 1,3
4. Ingvild Flugstad Östberg (NOR) + 2,1
5. Mona-Liisa Malvalehto (FIN) + 2,9
6. Natalia Korosteleva (RUS) + 3,2

Miehet

1. Emil Jönsson (SWE) 3.17,5
2. Teodor Peterson (SWE) + 0,8
3. Aleksei Petuhov (RUS) + 0,8
4. Anders Gloeersen (NOR) + 1,6
5. Andrew Newell (USA) + 2,4
6. Jöri Kindschi (SUI) + 3,2

>> Naisten Live-tulokset

>> Miesten Live-tulokset

- Maastohiihdon tiedotus

 

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit