swix rullahiihto550 90

Marcialongaan mahtuu vielä – tapahtumalle kunniapalkinto

Trenton maakuntajohtaja Maurizio Fugatti ojentaa Marcialongan presidentille Angelo Corradinille Aquila di San Venceslao -palkinnon. Kuva: Newspower.it

Trenton maakuntajohtaja Maurizio Fugatti ojentaa Marcialongan presidentille Angelo Corradinille Aquila di San Venceslao -palkinnon. Kuva: Newspower.it

Margialonga hiihdetään ensi vuonna tuttuun tapaan tammikuun viimeisenä viikonloppuna. Kertaalleen vuoden Visma Ski Classics -tapahtuma palkittu italialaisklassikko sai viikonloppuna uuden tunnustuksen, kun se sai paikallisesti arvostetun Aquila di San Venceslao -palkinnon

Trenton maakunnan alueella jaettava palkinto on myönnetty aiemmin muun muuassa kultuurivaikuttajille ja tieteentekijöille. Marcialonga sai tunnustuksen ensimmäisenä urheilutapahtumana.

Myötämisperusteina korostettiin tapahtuman merkitystä alueelle, sen 50 vuotista historiaa, tunnettavuutta maailmalla ja sitä kuinka vapaaehtoiset saavat tapahtuman ja sen reitin kuntoon vuodesta toiseen haastavista lumiolosuhteista huolimatta.

Marcialongan puheenjohtaja Angelo Corradini kiitti puheessaan kaikkia 1500 talkoolaista, jotka mahdollistavat tapahtuman.

– Tämä on luultavasti korkein tunnutus, mikä Marcialongalle on myönnetty sen 50 vuoden historian aikana. Palkinto kuuluu jokaiselle ykittäiselle talkoolaiselle, jotka auttavat tapahtuman tekemisessä. Eikä ainoastaan ihmisille, vaan myös alueen kunnille, yhteistyöyrityksille ja seuroille.

Koronapandemia on hidastanut Marcialongan myyntiä jonkin verran. Yleensä tässä vaiheessa kaikki paikat on loppuunmyyty, mutta nyt starttipaikkoja on vielä muutama jäljellä. 

Marcialonga on viime vuosina kerännyt noin 300-400 suomalaishiihtäjää.

 

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit