swix rullahiihto550 90

Marit Björgenin ylivoimaa jälleen kerran, eikä Northugin voittokaan yllättänyt ketään

BjorgenII190311Falunin naisten tämänpäiväisessä yhdistelmähiihdossa oli jälleen kerran yksi nainen ylitse muiden, Norjan Marit Björgen. Miehissä Petter Northugin voitto yhteislähtökilpailussa ei myöskään yllättänyt ketään. Ei siis mitään uutta hiihtorintamalla.

BjorgenII190311Marit Björgen juhli rauhassa voittoaan. Kuva: Hevoskuuri.fi Falunin naisten tämänpäiväisessä yhdistelmähiihdossa oli jälleen kerran yksi nainen ylitse muiden, Norjan Marit Björgen. Miehissä Petter Northugin voitto yhteislähtökilpailussa ei myöskään yllättänyt ketään. Ei siis mitään uutta hiihtorintamalla.

Naisten kilpailussa perinteisellä osuudella Justyna Kowalczyk pysyi vielä Björgenin mukana, mutta luisteluosuudella Björgen otti alusta alkaen komennon ja karkasi pian omille teilleen. Eroa maalissa Kowalczykiin oli 25 sekuntia. Päivän kolmas oli Norjan Therese Johaug, joka kaatui muutaman sadan metrin jälkeen ja jäi porukan hännille ja joutui tekemään kovasti töitä saadakseen muut kiinni. Muut tytöt hän sai vähitellen kiinni, mutta Björgen ja Kowalczyk olivat jo karanneet.

Kisan nejäs oli ilahduttavasti Norjan Astrid Jacobsen, joka on monen vaikean kauden jälkeen tulossa taas takaisin maailmanhuipulle. Jacobsen säväytti juniorina Sapporon MM-kisoissa 2007 voittaen Astrid190311Astrid Jacobsen on kuntoutunut takaisin huipulle. Kuva: Hevoskuuri.fisprinttimaailmanmestaruuden, mutta sen jälkeen tuli monta heikompaa kautta putkeen. Maalissa iloisella Astridilla oli aikaa rupatella kuulumisia, ja samalla selvisi syytkin hiukan vaisumpiin kausiin. Astridin molemmat akillekset olivat vaivanneet pitkään ja ne on nyt leikattu. Lisäksi Astridilla oli viime kesänä paha kaatuminen pyörälenkillä, jolloin hän loukkasi pahasti selkänsä. Harjoittelu on siis kärsinyt varsin pahoin ja on siinä henkinen kanttikin ollut koetuksella, kun vastoinkäymisiä on tullut yksi toisensa jälkeen. Nyt harjoittelu on vihdoinkin päässyt taas vauhtiin ja kunto on kovassa nousussa. Oslossa Astridille tuli parisprintistä pronssia, josta hän oli todella iloinen kaikkien vastoinkäymisten jälkeen. Nyt näyttäisi aurinko taas paistavan ja kaikki tuntuisi olevan kohdillaan, jutteli Astrid iloisena ja huojentuneena.

Voittaja Marit Björgenin kommentteja: - Huippu päivä jälleen kerran ja huippusukset. Tänään minulla oli liisterit perinteisellä ja sukset toimivat alun aurinkoisilla ja märillä osuuksilla erinomaisesti ja näin ensimmäiset bonukset tuli helposti. Luisteluosuudella halusin iskeä lopullisesti Mördarbackenissa ja se onnistui tänään. Lopussa pääsinkin jo sitten nautiskelemaan.

Justyna Kowalczyk: - Oli tosi kova kisa tänään. Perinteinen oli tosi hyvää hiihtoa, mutta luistelussa jalat olivat ihan kuolleet eikä ollut mitään asia Maritin vauhtiin. En usko, että huomenna on saumoja Maritin voittamiseen, eli nautitaan vaan kilpailusta. Maailmancupin jälkeen on Puolan mestaruuskilpailut ja sitten ohjelmassa yksi hiihtomaraton. Tämähän on lomaa minulle niin ei tässä vielä muuta lomaa kaipaa.

Vaikka miesten kilpailun voitti taas Northug, niin kyllä kisaan riitti myös tapahtumia. Perinteisellä Ruotsin Daniel Rickardsson yritti viime kisoista tutulla taktiikalla muista karkuun ja teki tosi kovasti töitä. Perinteisellä vain Alexander Legkov pysyi mukana. Luisteluosuudella hiukan yllättäen Legkov putosi, mutta Rickardssonin seuraan liittyi ensin Northug ja sitten Di Centa. Varsinkin Di Centa piti yllä niin kovaa vauhtia, ettei takaa-ajajilla ollut mitään mahdollisuutta saada karkulaisia kiinni. Myös Northug oli tosi kovilla viimeisellä kierroksella, mutta pysyi kyydissä mukana. Rickardsson joutui sen sijaan hiukan taipumaan, mutta kolmas sija ei ollut uhattuna. Loppukirissä Northug hoiti jälleen kerran homman, mutta päivän iloinen yllättäjä (kauden suorituksiin nähden) Giorgio Di Centa tuuletti villisti maalissa toista sijaansa.

Northug190311Petter Northug oli jälleen kerran kovin. Kuva: Hevoskuuri.fiVoittaja Petter Northug: - Olin hiukan yllättynyt, kun Di Centa iski ja tunsin itseni hiukan väsyneeksi, mutta päätin kuitenkin yrittää pysyä mukana ja onnistuin siinä. Ei ollut ihan paras päivä tänään. Perinteisellä yritin säästää voimia, eikä ollut mahdollisuuksia iskeä bonuksissa. Giorgio oli tosi kova viimeisellä kierroksella, mikä oli hyvä minulle ja Danielille, niin pääjoukkue pysyi takana. Lopussa yritin vain taistella Mördarbackenin ylös ja kun sen selvitin, niin tiesin hoitavani kisan. Huomenna täytyy muistaa olla fokusoitunut päivän kisaan, vaikka ero onkin suuri. Se mitä tapahtui Oslossa oli minun suuri unelma, joka toteutui. Ensi viikolla pidän hiihtoleiriä, jossa on 8 tyttöä ja 8 poikaa ja sitten on Norjan mestaruuskilpailut Tromssassa.

Giorgio Di Centa: - Olen tosi tyytyväinen päivään suoritukseen. Olin varma etten voisi voittaa loppukirissä Northugia, joten halusin iskeä aikaisemmin. Ihan se ei riittänyt, joten huomenna haluan olla jopa parempi.

- Tero Viljanen, Falun

Ps! Tänään oli Falunissa suuren urheilujuhlan tuntua. Aurinko paistoi kirkaalta taivaalta ja oli kerrassaan upea talvipäivä. Yleisöä oli tosi paljon liikkeellä eilisen myrskyn jälkeen. Tunnelma Mördarbackenissa ja stadionilla oli loistava. Myös järjestelyt pelaa; Hevoskuurin toimittajaa kuljetetaan yksityisautolla stadionin, keskustan ja majoituksen välillä. Hot dogeja (eli grill korv med bröd) saa niin paljon kuin jaksaa syödä. Kaikki hymyilevät ja haluavat auttaa parhaansa mukaan. Kyllä kansankodissa on hienoa olla. Diskuteeraamallakin päästään joskus hyvään tulokseen.

16449731211626309866

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit