swix rullahiihto550 90

Marit Björgen nähdään ensi talvena ainakin viidessä Visma Ski Classics -osakilpailussa

Marit Björgen nähdään ensi kaudella viidessä Visma Ski Classics -osakilpailussa. Kuva: Magnus Östh / Wsportsmedia

Marit Björgen nähdään ensi kaudella viidessä Visma Ski Classics -osakilpailussa. Kuva: Magnus Östh / Wsportsmedia

Marit Björgenin tämän kauden kokeilu Vasaloppetissa saa jatkoa ensi talvena. Norjalainen hiihtolegenda nähdään ainakin viidessä Visma Ski Classics -sarjan osakilpailussa. Asiasta uutisoi Norjan yleisradioyhtiö NRK.

Björgen hiihtää ainakin Jizerská Padesátkan, Marcialongan, Vasaloppetin, Birkebeinerin ja Reistadløpetin Team Ragde Eiendomin väreissä. Hän ei sulje pois mahdollisuutta hiihtää myös Norjan mestaruuskilpailuissa.

Björgenin ainoa startti tuli menneenä talvena Vasalopetissa, jossa hän hiihti Lina Korsgrenin perässä toiseksi. Tuolloin hän vakuutti tyytyväisyyttään paluusuoritukseensa, mutta nyt hän myöntää, että tappio jätti nälkää jatkoa ajatellen.

– Olin Vasalopetissa hyvin lähellä, ja pitää myöntää, että olen kilpailuhenkinen ihminen. Vasaloppetin toinen sija oli kuin arvokisojen neljäs sija, kommentoi Björgen NRK:lle.

Björgen näkee, että hän voittosaumansa ovat kuitenkin paremmat Marcialongassa, Birkebeirennetissä ja Reistalöpetissä, joissa on myös mäkiä.

Björgen ei ole varma pystyykö hän lyömään Lina Korsgrenia Vasalopetissa, mutta jonkinlain en resepti hänellä on.

– En usko, että kehityn nopeammaksi, kun vuosia tulee, mutta luulen, että minulla on mahdollisuuksia kehittää tasatyönnön tekniikkaa ja kapasiteettia.

Björgen pääsee aloittamaan uuden harjoituskauden paremmalta lähtötasolta kuin vuosi sitten. Viime talveen hän valmistautui harjoittelemalla 10-15 tuntia viikossa ja suunnittelee samankaltaista panostusta myös jatkossa.

-Petri Ikävalko

 

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit