swix rullahiihto550 90

Marit Björgenistä elämäkerta – saadaanko kirjasta käännös myös suomeksi?

Marit Björgeniin elämäkerta "Vinnerhjerte" ilmestyy Norjassa lokakuun alussa. Kuva: NordicFocus

Marit Björgeniin elämäkerta "Vinnerhjerte" ilmestyy Norjassa lokakuun alussa. Kuva: NordicFocus

Marit Björgenin elämäkerta ”Vinnerhjerte” ilmestyy Norjassa lokakuussa. Kaikkien aikojen talviurheilija kiinnostaa varmasti myös Suomessa, mutta oikeuksia ei ole vielä myyty millekään suomalaiskustantamolle.

Björgen on työstänyt elämäkertaa yhdessä Norjan yleisradioyhtiön NRK:n uutisankkurin Ingerid Stenvoldin kanssa, joka hiihti itsekin kilpaa nuorten sarjoissa.

– Viime päivinä olo on tuntunut kuin tärkeän kilpailun loppusuoralla. Eilen kirjan meni painoon. Matka lahjakkaan kirjoittajan Ingerid Stenvoldin kanssa on ollut fantastinen, kirjoitti Björgen tiistaina Instagram-tilillään.

Kirjan kustantajaa edustava Hans Petter Bakketeig Stilton Literary Agency -toimistosta kertoo, että kirjan oikeuksia ei ole vielä myyty millekään suomalaiskustantamolle, mutta hän uskoo, että kiinnostusta varmasti löytyy.

– Tarjoamme materiaalia suomalaiskustantamoille heti, kun olemme saaneet lopullisen version norjalaiskustantajalta. Toistaiseksi mitkään ulkolaiset kustantamot eivät ole nähneet materiaalia. Median ja kirjakauppojen kiinnostus on ollut kovaa. En usko, että menee kauan, kun suomalainen kustantaja löytyy, kertoo Bakketeig Kestävyysurheilu.fille.

Norjassa kirja ilmestyy 6. lokakuuta. Mahdollisen suomalaiskäännöksen ehtiminen joulumarkkinoille on vielä mahdollista.

-Petri Ikävalko

 

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit