swix rullahiihto550 90

Martin Johnsrud Sundby aloittaa massahiihtouransa tänään

Martin Johnsrud Sundy jätti arvokisat ja maailmancupit taakseen sijoituttuaan 7:nneksi 15 kilometrin luistelukilpailussa tämän talven MM-kisoissa. Hän ja hänen kaverinsa Niklas Dyrhaug yhdistyivät Team Kotengin kanssa, jota nyt kutsutaan nimellä Team Kotengiksi/Eidissen. Sundby kisaa tänään parhaita Visma Ski Classics-hiihtäjiä vastaan 55 kilometrin rullahiihtokilpailussa Norjan Toppidrettssvekanissa.

Norjan valtion omistaman radio- ja televisioyhtiö NRK:n mukaan Sundby on harjoitellut vähemmän kuin koskaan aiemmin. Hänen treenituntinsa heinäkuussa olivat vain 35, mikä on kolme tai neljä kertaa vähemmän kuin normaalisti. 36-vuotias hiihtäjä on edelleen luottavainen, että hän pystyy löytämään kilpailukykyisen kunnon uuden kauden alkua, sillä hän tietää, mitä syyskaudella pitää tehdä. Hän sanoo, että pelkästään tasatyöntöön keskittyminen helpottaa syksyn treenejä ja yksinkertaistaa hänen harjoitteluaan.

Hänen mielestään tämän päivän kisa on hyvä osoitus hänen nykyisestä kunnostaan ja ympärillään olevien kilpakumppanien tasosta. Hän kertoo NRK:lle, että Marcialonga on ensimmäinen kilpailu, jonka hän ottaa vakavammin, ja sen jälkeen kilpailu kiristyy toden teolla. Hän haluaa menestyä arvostetuissa klassikkokisoissa, kuten Vasaloppet ja Birkebeinerrennet, jonka hän voitti vuonna 2017.

 

 

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit