KU Swix Pro 550x90px

Matti Heikkinen juoksi reittiennätyksen Kyyjärven helteessä

Matti Heikkinen ja Sami Lähdemäki. Kuva: Arto Hyytiäinen

Matti Heikkinen ja Sami Lähdemäki. Kuva: Arto Hyytiäinen

Hiihdon maailmanmestari, jyväskyläläinen Matti Heikkinen juoksi voittoon Betset-hölkässä maanantai-illan todella hiostavassa ja tyynessä säässä Kyyjärvellä. Heikkinen kellotti kymmenellä kilometrillä silti hyvän ajan 33.12, mikä on hölkän uusi reittiennätys. Tiukan vastuksen Heikkiselle antoi B-maajoukkueen hiihtäjä, Saarijärven Sami Lähdemäki, joka hävisi Heikkiselle lopulta 20 sekuntia.

Pojat taivalsivat yhdessä reilut kuusi kilometriä Lähdemäen halkoessa ilmaa, mutta reitin toisen lenkin lyhyellä hiekkapätkällä Heikkinen kuulasteli tarkkaan kilpakaverinsa hengitystä.

- 6,5 kilometrin kohdalla kuulin Samin hengityksestä, että nyt alkaa matka painamaan ja lisäsin siinä vähän vauhtia ja Sami alkoi jäämään.

Heikkisen valmistautuminen ei ollut paras mahdollinen, sillä hän on osallistui Sulkavan Suursoutuihin kirkkovene-sarjaan kolmen vuoden tauon jälkeen.

- Pelkäsin vähän, että jalat olivat jäänet Sulkavalle, mutta Sami oli tosi hyvä kirittäjä tänään ja jouduin häntä käyttämään vetoapuna. Molemmille tuli todella hyvä harjoitus, Heikkinen kiitteli kilpakumppaniaan.

 

MM-hiihdot

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit