KU Swix Pro 22 550x90px

Mona-Liisa Nousiainen menee kisa kerrallaan eteenpäin

Mona-Liisa Nousiainen. Kuva: Kestävyysurheilu.fi

Mona-Liisa Nousiainen. Kuva: Kestävyysurheilu.fi

Kouvolan Hiihtoseuraa edustava voittaja voisi hiihtää maailmancupissa myös pidempiä matkoja.

Mona-Liisa Nousiainen oli Oloksen Tykkikisojen naisten sprintin voittaja. Kouvolan hiihtoseuran edustaja voitti prologin ja eteni voitokkaasti puolivälierästä välierään ja lopulta finaaliin.

Erät näyttivät menneen Nousiaisen osalta helposti, mutta finaalissa tiukan vastuksen tarjosi Krista Pärmäkoski, joka kukistui vasta loppusuoralla. Nousiaisen takniikkana oli edetä eristä eteenpäin rennolla hiihdolla, mutta ykköspaikalla pysyen.

- Finaalissa Krista veti ihan hyvää vauhtia, voittaja kertoi maalissa.

Kaksi viikkoa sitten Vuokatin Suomen Cupissa Nousiainen oli ylivoimainen sprintin ykkönen. Nämä kaksi voittoa enteilevät hyvää jatkoa ajatellen.

- Kyllähän nämä kertovat viestiä siitä, että treenit ovat menneet hyvin ja kisatilanteissakin pysyy saamaan ulos. Tärkeimmät skabat ovat toki vasta edessä, Nousiainen huomautti.

Hiihtäjä toivoo, että sama tahti jatkuu myös Rukalla, jossa ensimmäiset maailmancupin pisteet ovat jaossa parin viikon kuluttua. Sprinttiin erikoistunut Nousiainen on ilmoittautunut myös lauantain ja sunnuntain normaalimatkoille. Pidemmät startit ovat hänen mielestään hyvää treeniä sprintterillekin.

- Maailmancupissakin niitä on mukava päästä hiihtämään, jos sinne vain pääsee mukaan.

MM-kisoja tai olympialaisia ei vielä suunniteltu

Nousiainen paljasti, että mikäli kaikki menee putkeen, jatkuu ura ainakin olympialaisiin 2018 saakka. Siellä odottaa perinteisen sprintti. Sitä ennen edessä on vielä vajaan puolentoista vuoden kuluttua käytävät Lahden MM-hiihdot. Näihin kisoihin Nousiainen ei ole vielä valmistatumassa.

- Ei tässä vielä niin pitkälle eletä tavoitteiden suhteen, hän nauroi.

- Olen tehnyt suunnitelmat jouluun asti. Mennään kisa kerrallan ja yritetään nauttia tästä tekemisestä ja saada hyviä fiiliksiä. Sillä se paras tulos tulee, Nousiainen tuumasi.

-Juho-Veikko Hytönen

Tulokset

Banner Swix Pro22 550 350

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit