swix rullahiihto550 90

Moninkertainen arvokisamitalisti mukana Lake Saimaa Roller Ski Marathonilla

Maxim Vylegzhanin on mukna Lake Saimaa Roller Ski Marathonilla. Kuva: NordicFocus

Maxim Vylegzhanin on mukna Lake Saimaa Roller Ski Marathonilla. Kuva: NordicFocus

Imatralla rullahiihdetään lauantaina ensimmäistä kertaa Lake Saimaa Roller Ski Marathon. Kirkkaimpana tähtenä mukana on venäläinen moninkertainen arvokisamitalisti Maxim Vylegzhanin, joka hiihtää nykyisin pitkiä matkoja Russian Winter Teamin väreissä.

60 kilometriä pitkä kilpailu on Visma Ski Classics Challenger -tapahtuma, mikä huippuhiihtäjille tarkoittaa sitä, että tapahtuman pisteet lasketaan hyvässä tapauksessa kauden päätteeksi urheilijan loppupisteisiin. Tavalliselle kuntoilijalle tapahtuma takaa pisteitä Visma Ski Classics -rankille.

Vylegzhaninin lisäksi Russian Winter Teamistä Imatralla kilpailevat Aleksandr Grebenko, Aleksei Shemiakin ja Olga Tsareva.

Kotimaisittain erityisesti naisten sarjasta saataneen hyvätasoinen ja tasainen kilpailu, kun mukana ovat Heli Heiskanen, Noora Kivikko, Kati Roivas, Terhi Pollari, Anni Kainulainen ja Marja Terttu Repo.

Kilpailu hiihdetään kuutena 10 kilometrin kierroksena. Kisakeskus on Ukonniemen stadionilla ja lähtö tapahtuu sunnuntaiaamuna kello 10.

Kaikkiaan ensimmäinen Lake Saimaa on kerännyt noin 70 osallistujaa, mitä voidaan pitää suomalaiselle rullahiihtotapahtumalle hyvänä alkuna tulevia vuosia ajatellen.

Lähtölista

-Petri Ikävalko

16449731211626309866

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit