KU Swix Pro 550x90px

Mononen ja Varis suomalaisten parhaat vapaan normaalimatkoilla Vuokatissa

Laura Mononen. Kuva: Heidi Lehikoinen

Laura Mononen. Kuva: Heidi Lehikoinen

Laura Mononen vastasi päivän parhaasta suomalaissuorituksesta myös sunnuntaina Vuokatin Skandinavia-cupissa yltäen vapaan kympillä kahdeksanneksi. Kilpailun voitti vahvassa nousuvireessä sairastelun jälkeen oleva Marthe Kristoffersen. Suomalaismiehet eivät yltäneet kärkikymmenikköön Norjan Emil Iversenin voittamalla 15 kilometrillä. Kari Varis oli parhaana 14:s.

Urallaan pari kertaa palkintopallille maailmancupissa hiihtänyt Kristoffersen on uudessa nousussa pitkäkestoisen viruksen jälkeen. Lillehammerin maailmancupissa hän hiihti jo 27:nneksi. Vuokatissa hän jätti kaksi aiempaa matkaa voittaneen Kathrine Harsemin toiseksi 21,7 sekunnin erolla.

– Otan pieniä askelia viruksen jälkeen. Tuntuu hyvältä olla jälleen menossa mukana, Kristoffersen sanoi iloisena ja hyvin helpottuneen oloisena.

Mononen hävisi Kristoffersenille 1.01,3.

– Aika nihkeä kisa. Vapaa ei oikein kulje, en tiedä, mikä mättää. Tuntuu, että lähtee reippaasti liikkeelle, mutta väliajat kertovatkin muuta. Ensimmäinen kierros oli huono. Vaikeaa on, Mononen sanoi mietteliäänä.
Muista 20 parhaan joukkoon mahtuneista suomalaisnaisista Kati Venäläinen oli 12:s ja Kati Venäläinen 18:s.

Varis onnistui viikonvaihteen ainoassa startissaan

Miesten kilpailussa Iversen otti viikonvaihteen toisen voittonsa. Hän jätti Martin Johanssonin toiseksi 7,5 sekunnin erolla.

– Jälleen hyvä kisa minulle. Viimeisellä kierroksella laitoin kaiken peliin ja lopputulos oli hyvä. En odottanut tällaista viikonloppua, tämä on todella suuri yllätys. Toivon, että pääsen nyt mukaan Tour de Skille, mutta se jää nähtäväksi, Iversen sanoi iloisena.

Varis hävisi voittajalle 1.00,9.

– Ihan tyytyväinen voi olla alkukauden vaikeuksien jälkeen, täällä on kova taso. Lokakuussa vedin itseni korkealla piippuun, siitä on joutunut palauttelemaan. Pikkuhiljaa lihaksisto antaa periksi ja vauhti löytyy, Varis sanoi.

Sunnuntain 15 kilometriä oli hänelle viikonvaihteen ainoa startti.

– Vapaa on paremmin kulkenut, joten hiihdin nyt tämän. Jos vapaa olisi ollut eilen ja perinteinen tänään, olisin hiihtänyt molemmat.

Muista suomalaisista 30 parhaan joukkoon mahtuivat Jussi Simula (28:s) ja Vesa Kallio (29:s). Perjantain ja lauantain paras suomalainen Ari Luusua sen sijaan jäi 50:nneksi.

– Keskinkertaista minun vapaaksi. Itse ei pysty vauhtia tekemään, mutta peesejä pystyin hyödyntämään. Viikonloppu painoi aika paljon. Nyt kotiin huilaamaan pariksi päiväksi, eiköhän se tästä taas. Tosi hyvä maku tästä viikonlopusta jäi. Kaikki olivat hyviä vetoja, tänäänkin, vaikka sijoitus painui alas, perjantain sprintissä kakkoseksi yltänyt Luusua sanoi.

Skandinavia-cup jatkuu Ruotsin Skellefteåssa 4. –6. tammikuuta.

- Heidi Lehikoinen

 

 

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit