KU Swix Pro 22 550x90px

Morten Aa Djupvik lopettaa Norjan mieshiihtäjien päävalmentajana

Norjan mieshiihtäjät saavat uuden päävalmentajan ensi kaudelle. Tänään tuli tieto siitä, että Morten Aa Djupvik lopettaa viisi vuotta kestäneen päävalmentajapestinsä tähän kauteen.

Norjan mieshiihtäjät saavat uuden päävalmentajan ensi kaudelle. Tänään tuli tieto siitä, että Morten Aa Djupvik lopettaa viisi vuotta kestäneen päävalmentajapestinsä tähän kauteen. Jatkossa Djupvik haluaa keskittyä entistä enemmän perheeseensä, sillä heidän perheeseen on hiljattain tullut perheenlisäystä ja 150 matkapäivää olisi liikaa tuoreelle isälle.

– Tämä on ollut varsin tunteikas päivä ja pari kyyneltäkin on tullut vuodatettua. Tämä oli todellakin vaikeampi päätös kuin mitä luulinkaan, kertoo Djupvik NRK:lle.

Djupvikin päätös tuli Norjan mieshiihtäjille täytenä yllätyksenä ja he olivat luonnollisesti harmissaan Djupvikin ratkaisusta, sillä hän oli varsin pidetty ihminen hiihtäjien keskuudessa. Djupvik soitti jokaiselle hiihtäjälle erikseen ja esimerkiksi Petter Northug meni langan toisessa päässä aivan sanattomaksi hetkeksi, jonka jälkeen seurasi pettymyksen tunne. Djupvikhan on ollut Northugin valmentajana koko sen ajan, mitä Northug on miesten maajoukkueeseen kuulunut ja yhdessä he ovat kokeneet monia menestyksen hetkiä. Nyt siis tämä tilanne muuttuu ja saa nähdä onko sillä vaikutuksia Northugin ensi kauden suorituksiin. Myös Martin Johnsrud Sundby ja Eldar Rönning olivat todella yllättyneitä ja harmissaan Djupvikin päätöksestä ja yhteistyön loppumisesta, sillä myös he olivat olleet todella tyytyväisiä päävalmentajaansa.

– Tunnen, että Holmenkollenin MM-kisojen jälkeen olemme nyt ikäänkuin tienristeyksessä ja nyt on uuden päävalmentajan aika johtaa Norjan miehet kohti Sotshin vuoden 2014 olympialaisia. Urani ehdoton kohokohta oli Holmenkollenin MM-viestikulta ja vastaavasti ikävin hetki Vancouverin olympialaisten viestitappio ruotsalaisille, Djupvik muistelee uransa vaiheita.

Uusi päävalmentaja ei luonnollisesti ole vielä selvillä, mutta ainakin Dario Colognan valmentaja Fredrik Aukland on jo ilmoittanut, ettei tässä vaiheessa ole kiinnostunut tehtävästä.

Lähde: NRK

Banner Swix Pro22 550 350

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit