KU Swix Pro 22 550x90px

Myös Marianna Longa lopettaa hiihtouransa

MariannaLonga_intro190511Lopettaneiden naishiihtäjien pitkä lista tämän kevään osalta sai jälleen jatkoa, kun myös Italian 32-vuotias Marianna Longa on päättänyt lopettaa hiihtouransa. Näin ensi talvena tulee naisten TOP-10 listalla olemaan runsaasti tilaa uusille tähdille. Myös Italian naishiihtoon tulee iso aukko paikattavaksi.

MariannaLonga190511Marianna Longa viimeistä kertaa Falunin maailmancup-finaalissa. Kuva: Hevoskuuri.fiLopettaneiden naishiihtäjien pitkä lista tämän kevään osalta sai jälleen jatkoa, kun myös Italian 32-vuotias Marianna Longa on päättänyt lopettaa hiihtouransa. Näin ensi talvena tulee naisten TOP-10 listalla olemaan runsaasti tilaa uusille tähdille. Myös Italian naishiihtoon tulee iso aukko paikattavaksi.

Italian kokeneista ja menestyneistä naishiihtäjistä oli jo Arianna Follis aiemmin ilmoittanut uransa päätöksestä ja nyt siis myös Marianna Longa lyö sukset naulaan. Tämän kaksikon lopettaminen jättää todella ison aukon Italian naishiihtoon, sillä käytännössä he ovat kahdestaan vastanneet Italian menestyksestä viime vuosien aikana. Nyt on muilla jatkavilla Italian naisilla kova urakka edessä päästäkseen vastaavaan menestykseen lähivuosina.

Marianna Longa teki maailmancup-debyyttinsä kotimaassaan Bormiossa vuonna 2000. Vuonna 2005 Longa piti paussia ja äitiysvapaata ja myös syksyllä 2007 hän kertoi uransa loppuneen, palatakseen vajaata vuotta myöhemmin maailmancup-sirkukseen. Erinomaisena perinteisen hiihtäjänä tunnetun Longan parhaat vuodet osuivatkin uran viimeisille vuosille näiden taukojen ja pojan syntymisen jälkeen. Longan uran kohokohta oli Liberecin 2009 MM-kisojen hopeamitali perinteisen 10 km:llä Aino-Kaisa Saarisen jälkeen. Viimeisellä viime kaudella Longa ei saanut Oslosta MM-mitalia, mutta sijoittui Tour de Skillä hienosti kolmanneksi.

MariannaLongaII190511Marianna Longa vauhdissa Salpparilla viimeisä kertaa. Kuva: Hevoskuuri.fiNaisten hiihdossa on siis harvinaisen moni lopettanut uransa tähän kauteen. Ehkä tähän on osaltaan vaikuttanut se, ettei ensi talvena ole lainkaan arvokisoja ja monet kokeneet hiihtäjät ovat kokeneet vaikeaksi motivoitua ainakin seuraavaksi kahdeksi vuodeksi eteenpäin. Saa tosin nähdä, että innoittaako tulevat Val di Fiemmen kotikisat sittenkin Arianna Follista ja Marianna Longaa tekemään comebackin 2013 kotikisoihin?

Tämä uusi tilanne avaa myös Suomen lupaaville nuorille naishiihtäjille, kuten Krista Lähteenmäelle ja Kerttu Niskaselle erinomaiset mahdollisuudet nousta se viimeinen askel ihan maailman terävimpään kärkeen.

Lähde: fiscrosscountry.com

Banner Swix Pro22 550 350

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit