KU Swix Pro 550x90px

Näin kävi Paul Bragielille kauden avauskilpailussa

Paul Bragiel tähtää jo ensi viikonlopun kilpailuihin. Kuva: Hevoskuuri.fi

Paul Bragiel tähtää jo ensi viikonlopun kilpailuihin. Kuva: Hevoskuuri.fi

Sotshin olympiapaikkaa Kolumbian väreissä metsästävän Paul bragielin avauskilpailu ei mennyt täysin suunnitelmien mukaan.

Bragiel on ollut esillä jo ainakin Hevoskuurissa, Suomen Kuvalehdessä, Expressenissä, YLEssä ja Ilta-Sanomissa. Ensi viikolla on luvassa vielä etusivu maailman kenties arvostetuimmassa talouslehdessä Wall Street Journalissa. Hevoskuuri.fi keskeytti Wall Street Journalin haastattelun selvittääkseen miksi Bragielin kohdalla tulosliuskassa lukee DSQ.

- Kaaduin ensimmäisellä kierroksella juuri ennen risteyskohtaa olleessa alamäen jälkeisessä mutkassa ja hämmennyin. Lähdin seuraamaan maaliin meneviä hiihtäjiä, kun olisi pitänyt lähteä kierrokselle. Oma vika, mutta kyllä kylttikin oli mielestäni liian pieni, sanoo Bragiel.

Bragiel ei suinkaan ollut ainoa jolle näin kävi. Matka jatkui kuitenkin maalin läpi seuraavalle kierrokselle, mutta tuloksena oli hylkääminen. Aikaa olisi mennyt noin 41 minuuttia. Liian paljon olympialaisia ajatellen, mutta paremmin kuin hän uskalsi odottaa.

- Tein samalla radalla testihiihdon maanantaina ja aikaa meni noin 45:30, eli tänään ajasta olisi lähtenyt noin neljä minuuttia pois, iloitsee Bragiel.

Valmentaja Heikki Haapamäellä on selkeä suunnitelma Bragielin tulevien viikkojen harjoitteluun.

- Viikonloppuisin kisat. Viikolla ei yhtään kovaa harjoitusta, mutta yksi pitkä treeni on viikkoon saatava. Uskon, että kisat nostavat kuntoa, kun harjoittelu on tähän asti ollut hyvin aerobista, valaisee Haapamäki.

Bragiel olympiahaave elää edelleen vahvana. Seuraava startti on viikon päästä Saariselällä ja kisoja riittää joka viikonlopulle pitkälle tammikuuhun asti.

-Petri Ikävalko


 

MM-hiihdot

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit