swix rullahiihto550 90

Naiset helpottuneita sprintin jälkeen, vaikka hiihdot jäivät erävaiheeseen

Anne Kyllönen. Kuva: Manzoni/NordicFocus

Anne Kyllönen. Kuva: Manzoni/NordicFocus

Vapaan sprinttikisaan starttasi sunnuntaina kolme suomalaisnaista, jotka kaikki selvittivät tiensä karsinnasta erävaiheeseen, mutta päivän hiihdot jäivät kaikilla kahteen starttiin. Ampumahiihtäjä Mari Laukkasella oli epäonnea, sillä hänen lupaava suorituksensa tyssäsi kolarointiin. Sairastuvalta kuntoutuneet Anne Kyllönen ja Riikka Sarasoja-Lilja olivat helpottuneita, kun ovat sairasteluista huolimatta iskuetäisyydellä.

Suomalaisnaisista Toblachin maailmancupin vapaan sprinttiin starttasi sunnuntaina kolme hiihtäjää: Mari Laukkanen, Anne Kyllönen ja Riikka Sarasoja-Lilja. Kaikki selvittivät tiensä aika-ajosta erävaiheeseen, mutta latu nousi pystyyn jo alkuerissä. Silti tunnelmat olivat kisan jälkeen vapautuneet ja naiset suuntaavat luottavaisesti kohti olympialaisia.

Eilisen perinteisen kisan väliin jättänyt Kyllönen oli vapaan sprintin jälkeen helpottunut. Nainen sijoittui 13:nneksi.

- Hiihto oli tänään hyvää, eikä kunto ole hävinnyt minnekään. Nyt on tärkeä saada kovia kisoja ja kovia treenejä alle, jotta saadaan hiihtoon terävyyttä. Olo on ihan hyvä eli alan olla takaisin terveiden kirjoissa ja hyvillä mielin lähden Sotshiin.

- Suksi oli koko päivän todella hyvä. Lihaksisto toimi myös hyvin ja palauduin erään. Kisan jälkeen hiihdin reippaampaa ja kovempaa, että sain tästä päivästä hyvän harjoituksen tehtyä. Kisaan olen tyytyväinen, koska kuumetaudin jälkeen olisi voinut hyvin olla niin, etten olisi aika-ajoista päässyt edes erään. Nyt sain kuitenkin kaksi kovaa starttia, Kyllönen listaa.

Viime viikon sairastanut Riikka Sarasoja-Lilja heräsi tiistaina aamuyöllä flunssaan. Lauantaina nainen kävi tekemässä kolmen minuutin vauhtikestävyys-treenin ja tänään aika-ajoihin hän lähti hiukan hämmentyneenä. Kisassa nainen sijoittui 15:nneksi.

- En oikein osannut odottaa mitään. Erähiihtoon olin kyllä tyytyväinen, kun pystyin taistelemaan muiden kanssa ja aikakin oli ihan ok. Kyllä tämä oli hyvä signaali. Viikolla jo mietin, että näinköhän mun unelmat muuttuvat painajaisiksi, mutta onneksi tauti ei näköjään mua pahemmin rankaissut, Sarasoja-Lilja kertoo.

Reilu tunti kisan jälkeen urheilijan olo oli luottavainen.

- Lihaksisto tuntuu tosi hyvältä, enkä nuupahtanut ollenkaan. Meillä oli tänään todella hyvät sukset eli onnistuttiin silläkin osa-alueella. Olo on todella hyvä ja luottavainen, en ota stressiä. Sain viikolla neuvon, että ajattele Riikka kuin blondit eläkä ajattele, hiihtäjä nauraa vapautuneesti.

21:nneksi sijoittuneella Mari Laukkasella oli mahdollisuudet huomattavasti parempaankin sijaan, mutta päivä loppui kilpakumppaneiden kolarointiin. Hetkisen vaikutti, että sisäkurvissa hiihtänyt Laukkanen selviäisi rytäkästä säikähdyksellä, mutta kilpakumppani kaatui Laukkasen suksen päälle ja suomalaisen oikea suksi kääntyi poikittain, mikä kuoletti vauhdin vain parisataa metriä ennen maalia.

- Nyt on kyllä joku hiihdon jumala päättänyt, ettei mulla natsaa, Laukkanen nauraa.

- Oli hyvä kulku ja todella hyvä suksi, huollolle iso kiitos. Harmi, ettei tuon pidemmälle päästy hyödyntämään sitä suksea. Kaikki avaimet olisi ollut mennä pidemmälle. Tiesin, että se loppu on tärkeä. Suksi oli hyvä ja paukkuja olisi ollut. Näin edellisessä erässä, kun joku ohitti sisäkautta. Kun näin, että siellä on tilaa, niin iskin. Aiemmin erän aikana annoin periksi, kun kolisi, mutta nyt päätin ottaa sen tilan. Sveitsiläinen kaatui mun oikean suksen päälle ja ehdin miettiä, että nyt pitää pysyä pystyssä, mutta vedin nurin. Ei se paljon lohduta, kun on naamallaan, että oispa ollut jatkopaikka lähellä.

 

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit