KU Swix Pro 550x90px

Naisten vastuuvalmentaja Ville Oksanen kiistää ajatuksen "viestikarsinnasta"

Johanna Matintalo vei Suomen avausosuutta Salpauselän kisojen viestissä. Kuva: NordicFocus

Johanna Matintalo vei Suomen avausosuutta Salpauselän kisojen viestissä. Kuva: NordicFocus

Kympin valinnat tehtiin kauden aikaisempien näyttöjen perusteella, ja talven kokonaisuus ratkaisee myös viestivalinnat.

Naisten hiihtomaajoukkueen vastuuvalmentaja Ville Oksanen kiistää ajatuksen, että naisten vapaan hiihtotavan kymppi Oberstdorfin MM-kisoissa olisi "viestikarsinta". Moni hiihtofani kuitenkin jo pohdiskelee, kuka valitaan neljänneksi edustajaksi torstaina hiihdettävään 4x5 kilometrin kilpailuun.

–  Hiihtäjiä ei valittu kympille viestivalintojen takia vaan kauden aiempien kisojen perusteella, Oksanen vakuutti maanantaina.

–  Viestiin yritetään rakentaa mahdollisimman hyvä joukkue, ja kaikki kauden kisat merkkaavat valinnoissa.

Oksaselta on turha lypsää viestivinkkejä, sillä valmennusjohto kerää valintojen tueksi tietoa niin pitkään kuin mahdollista. Omien urheilijoiden lisäksi seurannassa ovat vastustajat.

–  Viestiasiaa tulee pyöriteltyä mielessä. Onhan se mielenkiintoinen aihe, Oksanen jatkaa ja saattaa hymyillä FFP2-maskinsa suojissa.

–  Mielessä on erilaisia skenaarioita, ja olisi hölmö lyödä joukkue lukkoon liian aikaisin. Paperilla on myös ajatus siitä, mitä viisi muuta maata tekee.

Viisi vastustajaa seurannassa

Oksasen tutkassa näkyvät Ruotsi, Norja, Venäjä, Yhdysvallat ja Saksa. Hän miettii sekä hiihtäjävalintoja että hiihtojärjestystä.

–  Maailmancupissa ennakointini on yleensä onnistunut. Arvokisoista ei vielä ole tätä kokemusta, mutta pariviestissä osuin hyvin, Oksanen kertoi.

Media yrittää valinnoissa varaslähtöä. Niin nytkin: tiistain kymppi palvelee ensimmäisen vapaan osuuden viestikatsastuksena, jos Johanna Matintalo ja Krista Pärmäkoski sijoitetaan viestissä perinteisen osuuksille sekä Jasmi Joensuu ankkuriksi vapaalla.

STT/Pasi Rein

 

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit