KU Swix Pro 22 550x90px

Nelinkertainen olympiavoittaja lopettaa uransa keväällä

Dario Cologna Davosissa maanantaina. Kuva: NordicFocus

Dario Cologna Davosissa maanantaina. Kuva: NordicFocus

Todellinen arvokisahiihtäjä Dario Cologna lopettaa uransa tulevana keväänä. Sveitsiläinen nelinkertaisen olympiavoittajan päätöksestä kertoo Sveitsin maajoukkueen Instagram-tili.

– Päätin lopettaa tämän kauden jälkeen. Halusin viestiä päätöksestäni ennen kauden alkua, jotta voin tyhjentää pääni ja keskittyä 100-prosenttisesti tavoitteisiini. Minulla on edessäni neljännet talviolympialaiseni ja haluan iskeä siellä taas täysiä, ilmoittaa Cologna.

Sveitsiläinen on kunnonajoituksen mestari. Hän ottanut yhteensä neljä kultaa kolmissa eri olympialaisissa. Vancouverissa 2010 hän voitti 15 kilometrin vapaan kilpailun, Sotshissa yhdistelmähiihdon ja 15 kilometrin perinteisen kilpailun ja Pyeongchangissa jälleen 15 kilometrin vapaan kilpailun.

MM-kulta hänellä on Val di Fiemmen 2013 yhdistelmähiihdosta. Lisäksi takataskusta löytyy kasi MM-hopeaa.

Läpimurtonsa Cologna teki jo kaudella 2008-2009, kun hän voitti ensimmäisen Tour de Skinsä. Kaikkiaan Cologna on voittanut Tour de Skin kokonaiskilpailun neljä kertaa. Maailmancupin osakilpailuvoittoja hänellä on 26 ja palkintokorokkeella hän on ollut 73 kertaa.

35-vuotias Cologna on tähän mennessä ehtinyt startata peräti 259 maailmancupin osakilpailuun.

-Petri Ikävalko

Banner Swix Pro22 550 350

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit