swix rullahiihto550 90

Niskanen Aateli Racen voittoon

Perttu Hyvärinen, Iivo Niskanen ja Markus Vuorela palkintopallilla. Kuva: Touho Häkkinen

Perttu Hyvärinen, Iivo Niskanen ja Markus Vuorela palkintopallilla. Kuva: Touho Häkkinen

Iivo Niskanen starttasi Vuokatin Aateli Racen 15 kilometrin takaa-ajoon turvallisella 50 sekunnin johtomarginaalilla. Kuopioloinen saattoi varmistella voittoa rauhassa. Ero kakkoseksi sijoittuneeseen Perttu Hyväriseen oli maalissa 1:06. 

Kolmanneksi hiihti Markus Vuorela, hän jäi Hyväriselle neljä sekuntia.

Hyvärisen ja Vuorelan kanssa matkaa taittoivat alkumatkasta myös Petteri Koivisto ja Remi Lindholm. Koivisto tippui kyydistä aiemmin, mutta Lindholm taisteli mukana loppuun asti ja tuli maaliin vain kolme sekuntia Vuorelalle jääneenä.

miehet rullarata Touho 4662Petteri Koivisto, Markus Vuorela, Perttu Hyvärinen ja Remi Lindholm ottavat miehestä mittaa rullaradalla. Kuva: Touho Häkkinen

Niskanen kertoi kilpailun jälkeen pystyneensä tekemään takaa-ajossa tasapainoisen hiihdon.

– Lähdin sen verran reippaasti, että sain jopa vähän lisää eroa poikiin. Pystyin hiihtämään väliaikoja kuunnellen ja hiihtämään Vaaran nousun tasaisesti vassutellen ylös. Mukava jatkaa tästä leiriä eteen päin.

Niskasella ei ole mitään radikaaleja suunnitelmia kesäksi.

– Heinäkuu menään pitkälti Kuopiossa ja joku pisto täällä Vuokattisportilla. Käydään tekemässä kontrollitreenjä matolla ja hyödynnetään vaaroja. Täällä Olli pääsee katsomaan treenejä ja tekniikkaa. Muuten ollaan pääosin kotona ja Suomessa. Elokuussa mennään vasta seuraavan kerran korkealle Italiaan.

Joni Mäki oli viides ja Arsi Ruuskanen kuudes. Eilisen prologissa kolmanneksi hiihtänyt, mutta juoksuosuudella taipunut Lauri Lepistö oli seitsemäs. Petteri Koivisto oli lopulta kahdeksas, 2:08 Niskasta perässä.

Niskaselle Aateli Racen voitto oli jo seitsemäs.

Tulokset

-Petri Ikävalko

16449731211626309866

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit